Takaisin Peruna-kurpitsapizza

Resepti

Peruna-kurpitsapizza

Perunan ja kurpitsan yhdistelmä tekee pizzasta samettisen pehmeän ja täyteläisen. Samalla hyödynnät satokauden kotimaiset raaka-aineet uudella tavalla. Täydellinen syyspäivän herkku.

Pizzoja: 4
Valmistusaika: 40 min

Ainekset

  • 4 keskikokoista perunaa 
  • 250 g pala hokkaidokurpitsaa 
  • pieni punasipuli 
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • 4 pizzapohjaa (valmista tai itsetehtyä)
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl smetanaa
  • 200 g pala salaattijuustoa
  • 200 g kotimaista mozzarellaa
  • tuoretta rosmariinia
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi halutessasi

  • öljyä (esim. chilillä maustettua kylmäpuristettua rypsiöljyä)
  • tuoreita yrttejä (rosmariinia tai oreganoa)


 

Valmistusohje

  1. Kuori hokkaidokurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi kurpitsa ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja hienonna valkosipuli. Leikkaa mozzarella viipaleiksi.
  2. Keitä peruna- ja kurpitsaviipaleita muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne hieman pehmenevät.
  3. Sekoita ranskankermasta, smetanasta ja hienonnetusta valkosipulista pizzakastike. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Muotoile pizzapohjat ja levitä pizzakastiketta jokaisen päälle.
  5. Asettele peruna- ja kurpitsaviipaleet kastikkeen päälle. Lisää mozzarellaviipaleet ja hieman tuoretta rosmariinia.
  6. Kypsennä pizza haluamallasi tavalla uunissa tai pizzauunissa.
  7. Viimeistele valmiit pizzat halutessasi öljyllä ja lisäämällä päälle vielä lisää tuoreita yrttejä.

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit