Takaisin Pohjoismaiden ja Baltian maiden viljelijäjärjestöjen kirje ilmastonmuutokseen sopeutumisesta

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Pohjoismaiden ja Baltian maiden viljelijäjärjestöjen kirje ilmastonmuutokseen sopeutumisesta

18.07.2019

Maatalouteen tarvitaan tutkimusta ja sille rahoitusta, uusia teknologioita, lainsäädännön selventämistä erityisesti mutageneesitekniikasta sekä kestävää kasvinsuojeluaineiden käyttöä, jotta voimme sopeutua ilmastonmuutoksen haasteisiin Pohjoisessa, jossa ilmastonmuutos muuttaa toimintaympäristöä rajummin.

 

Ilmastonmuutoksen vaikutukset tuntuvat entistä enemmän Euroopan pohjoisosissa ja erityisesti niillä aloilla, jotka perustuvat uusiutuviin luonnonvaroihin ja biologiseen monimuotoisuuteen eli maatalouteen ja metsätalouteen. Viljelijöiden odotetaan tulevaisuudessa tuottavan yhä tehokkaammin ja ilmastoystävällisemmin ja kasvavissa määrin vastaamaan kuluttajien tarpeisiin. Eurooppalaisessa päätöksenteossa tulisi varmistaa maatalouden jatkuva kehitys, jonka avulla Pohjoismainen maatalous olisi myös tulevaisuudessa kilpailukykyinen maailmanlaajuisilla markkinoilla.

Pohjoismaiden (Suomi, Ruotsi, Tanska) ja Baltian maiden viljelijäjärjestöt kokoontuvat säännöllisesti Copa-Cogecan johtokunnan kokousten yhteydessä ja lausuvat yhdessä tärkeistä aiheista. Lue koko kirje kokonaisuudessaan täältä

LiitteetHanna Leiponen-Syyrakki

johtaja, Brysselin toimisto

toimiston yleisjohto, EU-asioiden koordinointi

+358 40 094 7633

+32 47 650 2704

aiheet: ilmastonmuutos, pohjoismaat, viljelijät, baltia, yhteistyö