Takaisin Poke Bowl ateriajyvillä 

Resepti

Poke Bowl ateriajyvillä 

Kulhoruoka eli bowl on kaunis ja maistuva lounas tai päivällinen. Kokoa poke bowliin täysjyväviljapohjan päälle vihanneksia, keitettyä kananmunaa ja lihaa, kalaa tai kasvistuotteita oman maun mukaan. 

Neljälle 

4 dl ruuanlaittoon sopivia ateriajyviä, kauraa, ohraa tai viljasekoitusta 
0,5 dl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa) 
½ tl suolaa, 1 tl sokeria 
1 pss pakasteherneitä 

Marinoidut vihannekset 
2 porkkanaa 
½ punakaalia 
1 rkl valkoviinietikkaa 
½ tl suolaa 
1 tl sokeria 
3 rkl öljyä 
 
1 keitetty kananmuna / annos 
80-100 g valitsemaasi proteiinia / annos, esimerkiksi kypsää broilerin tai possun lihaa, kasvisproteiinia tai kalaa, tai juustoa. 
korianteria ja varhaissipulia 
tarjoiluun teriyaki-kastiketta, piparjuurella maustettua majoneesia tai ranskankermaa 

Työjärjestys: 
1. Kuori ja suikaloi porkkana, suikaloi kaali, marinoi vihannekset 
2. Keitä ja mausta ateriajyvät, keitä kananmunat, kuori 
3. Sulata herneet, silppua yrtit 
4. Kokoa annokset 

  • Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana, ja vuole siitä ohuita nauhoja kuorimaveitsellä. Siirrä vihannessuikaleet muovipussiin, ja mittaa sekaan marinadin ainekset. Rutistele vihannessuikaleita pussin sisällä hellästi, kiepsauta pussi solmuun, ja siirrä jääkaappiin maustumaan. 

  • Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Huuhtele kypsiä jyviä siivilässä viileän veden alla, siirrä takaisin kattilaan. Sekoita keskenään viinietikka, suola ja sokeri, ja kaada marinadi ateriajyvien päälle. Sekoita, ja anna maustua. 

  • Keitä kananmunat kypsiksi, kuori. 

  • Sulata pakasteherneet pussin ohjeen mukaan. 

  • Silppua varhaissipuli ja korianteri. 

  • Kokoa annokset: jaa kulhojen pohjalle maustetut ateriajyvät, lisää päälle marinoitua kaalia, herneitä, kananmunan puolikkaat ja valitsemaasi proteiinia. Koristele runsaalla yrttisilpulla.  

  • Tarjoile bowlien kanssa herkullisia kastikkeita, joita jokainen ruokailija voi lisätä annokseensa itse. 

Resepti: Heidi Siivonen



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802