Takaisin Porkkanarieskat - helppo ja nopea välipala!

Artikkeli – Maatalous ja suomalainen ruoka

Porkkanarieskat - helppo ja nopea välipala!

19.05.2023

Porkkanarieskat - nopeiden välipalojen klassikko ja voittaja! Tästä reseptistä on varmasti yhtä monta variaatiota, kun on kokkaajiakin. Mutta tämä meidän versio on takuuvarma versio, jolla meidän Satokausikokit ovat valmistaneet porkkanarieskoja vuosia. Ja vihdoin he jakavat reseptin teidän kanssa.

Raaka-aineet ovat sellaisia, joita löytyy melkeinpä aina jääkaapista - eli tätä reseptiä varten tarvitsee harvoin lähtä kauppaan asti. Jos sinulla ei kuitenkaan ole esimerkiksi turkkilaista jogurttia, voit korvata sen vaikka kermaviilillä tai tavallisella jogurtilla. Tavallinen maustamaton jogurtti on kuitenkin hieman juoksevampaa kuin turkkilainen jogurtti, eli lisää tällöin hieman jauhojen määrää.

Jauhoista puheen ollen vaihtelua reseptiin saat korvaamalla osan vehnäjauhoista esimerkiksi täysjyväjauhoilla tai vaikkapa spelttijauhoilla.

Taikina on helppo valmistaa odottamaan jääkaappiin, josta nuoret voivat koulun jälkeen itse leipoa rieskat ja paistaa ne välipalaksi! Varaa mukaan tuorejuustoa tai itsetehtyä porkkanahummusta rieskojen päälle levitettäväksi.


 

Porkkanarieskat

(8 pienenpää tai 6 isompaa rieskaa)

aika: 30 minuuttia

3 dl porkkanaraastetta (1 kpl iso porkkana)
2 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl vehnäjauhoja
 


 

Resepti: Satokausikalenteri


aiheet: kasviskampanja, reseptit, satokausikalenteri