Possun kassler BBQ
Resepti
Possun kassler BBQ
4 annosta
Ainekset:
800 g porsaan niskaa eli kassleria
1 tl suolaa
BBQ-kastike
2 dl colajuomaa
2 dl ketsuppia
2–3 rkl sriracha-chilikastiketta
¾ dl punaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 tl savupaprikajauhetta
Mittaa BBQ-kastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 15-20 minuuttia, jotta kastike sakenee. Anna jäähtyä. Leikkaa kassler pihveiksi ja ripottele pintaan suolaa. Laita pihvit laakeaan kulhoon tai pussiin. Kaada päälle 1/3 BBQ-kastikkeesta ja anna maustua 1–2 tuntia.
Lämmitä grilli noin 250 asteeseen. Kuivaa marinadi talouspaperilla pois lihan pinnasta. Grillaa kasslerpihvit kuumassa grillissä molemmin puolin. Siirrä pihvit epäsuoraan lämpöön ja jatka grillaamista noin 6–8 minuuttia välillä käännellen. Voitele pihvejä maustekastikkeella grillaamisen aikana. Tarjoa loppu BBQ-kastike lisukkeena.
Vinkki!
BBQ-kastike sopii myös possun ribsien maustamiseen ja glaseeraamiseen. Ennen grillaamista ribsit kannattaa kypsentää uunissa 150 asteessa noin 3 tuntia. Ribsit pysyvät mehukkaina, kun käärit ne kypsennyksen ajaksi leivinpaperin ja folion sisään. Hiero ribsit suolalla ja sivele pinta reilusti BBQ-kastikkeella ennen uuniin laittamista. Ribsien grillauksessa voi oikaista kypsentämällä ribsit uunissa jo grillausta edeltävänä päivänä.
Resepti: Kati Laszka
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802