Takaisin Possun kassler BBQ

Resepti

Possun kassler BBQ

4 annosta

Ainekset:

800 g porsaan niskaa eli kassleria
1 tl suolaa

BBQ-kastike

2 dl colajuomaa
2 dl ketsuppia
2–3 rkl sriracha-chilikastiketta
¾ dl punaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 tl savupaprikajauhetta


Mittaa BBQ-kastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 15-20 minuuttia, jotta kastike sakenee. Anna jäähtyä. Leikkaa kassler pihveiksi ja ripottele pintaan suolaa. Laita pihvit laakeaan kulhoon tai pussiin. Kaada päälle 1/3 BBQ-kastikkeesta ja anna maustua 1–2 tuntia.

Lämmitä grilli noin 250 asteeseen. Kuivaa marinadi talouspaperilla pois lihan pinnasta. Grillaa kasslerpihvit kuumassa grillissä molemmin puolin. Siirrä pihvit epäsuoraan lämpöön ja jatka grillaamista noin 6–8 minuuttia välillä käännellen. Voitele pihvejä maustekastikkeella grillaamisen aikana. Tarjoa loppu BBQ-kastike lisukkeena.

Vinkki!
BBQ-kastike sopii myös possun ribsien maustamiseen ja glaseeraamiseen. Ennen grillaamista ribsit kannattaa kypsentää uunissa 150 asteessa noin 3 tuntia. Ribsit pysyvät mehukkaina, kun käärit ne kypsennyksen ajaksi leivinpaperin ja folion sisään. Hiero ribsit suolalla ja sivele pinta reilusti BBQ-kastikkeella ennen uuniin laittamista. Ribsien grillauksessa voi oikaista kypsentämällä ribsit uunissa jo grillausta edeltävänä päivänä.

Resepti: Kati Laszka



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802