Takaisin Maaltavastaajat jakso 36: Potut pottuina!

Uutinen

Maaltavastaajat jakso 36: Potut pottuina!

17.06.2019

Juhannusjaksossa ovat mukana MTK:n kasvinviljelyasiamiehet, Antti Lavonen ja Mika Virtanen ja keskustelua käydään varhaisvihanneksista. Jaksossa puhutaan muun muassa siitä, miksi kotimainen peruna ei alkukesästä ole kelvannut kauppoihin ja miten kuluttaja voi vaikuttaa tarjontaan. Mikä tekee kotimaisesta tuotteesta ylivertaisesti parhaan ja miksi sitä kannattaa suosia kilpailijoihin verrattuna?

Satokauden odotukset ovat hyvät, sillä sää on ollut maltillista ja kausi on alkanut muutaman viikon keskivertovuotta aikaisemmin. Tällä hetkellä pellolta pöytään saadaan jo nippuporkkanoita, nippusipulia, varhaisperunoita ja kukkakaalia. Tulossa on vielä varhaiskaalia, erikoissalaatteja ja muita kotimaisia herkkuja. Sadonkorjuu on Suomessa lähtenyt hieman eri aikaan liikkeelle, mikä tarkoittaa, että tuotteita tulee porrastetusti kauppoihin ja vältymme ylitarjonnalta.  

Asiantuntijat kertovat myös parhaat ruokavinkkinsä juhannusta varten ja miten kasviksia hyödynnetään kesäkeittiössä. Varhaisperunoista saa mm. erinomaista perunasalaattia.

Kuuntele jakso tästäaiheet: peruna, maaltavastaajat, podcast, varhaisvihannekset, varhaisperuna


Saatat olla kiinnostunut myös näistä