Takaisin Puukaupan hintatiedot yhä paremmin Mhy-jäsenten hyödynnettävissä

Uutinen – Metsätalous ja metsänomistaminen

Puukaupan hintatiedot yhä paremmin Mhy-jäsenten hyödynnettävissä

06.06.2023

MTK ja metsänhoitoyhdistykset tarjoavat jäsenilleen jatkossa entistä parempaa puukaupan hintatietojen seurantaa. Mhy puukauppatilastot -palvelun beta-versio on testattavissa mtk.fi -sivustolla.

Metsänomistajat seuraavat tiiviisti puukaupan hintatietoja. MTK ja Mhy:t tarjoavat jäsenilleen tietoa, joiden avulla he voivat itse helpommin tehdä esimerkiksi puun myyntiä tai metsänhoitoa koskevia päätöksiä.

MTK alkoi kehittää hintatietoja tehokkaammin keräävää automaatiota yhteistyössä QuickBi:n ja metsänhoitoyhdistysten tietojärjestelmätoimittajan Bitcompin kanssa. Mhy puukauppatilasto -palvelun ensimmäiset versiot lupaavat hintatiedoista kiinnostuneille metsänomistajille hyvää.

”Puumarkkinat ja niiden kehitys ovat aina olleet jäseniemme suurimpia mielenkiinnon kohteita. Kannustamme jäseniämme aina puukaupan kilpailuttamiseen ja monelle ajantasaisten hintatietojen hyödyntäminen on tässäkin avainasemassa. Uuden palvelun ja sen tarjoaman automaation ansioista tämä on jatkossa entistä tehokkaampaa ja monipuolisempaa”, MTK:n tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen kommentoi.

Mhy puukauppatilastot -palvelu kerää puukauppatiedot metsänhoitoyhdistysten tekemistä valtakirjakaupoista.

Tutustu palveluun tarkemmin MTK:n verkkosivuilla. kirjautumalla Oiva-jäsentunnuksillasi. Oiva-jäsentunnusten käytöstä löydät ohjeet täältä >>Kalle Karttunen

tutkimuspäällikkö

+358 44 373 9377

aiheet: puumarkkinat