Takaisin Ruokakouluihin ilmoittautuminen alkoi – Suosittujen päiväleirien teemana lähiruoka

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Ruokakouluihin ilmoittautuminen alkoi – Suosittujen päiväleirien teemana lähiruoka

01.03.2023

Ruokakoulu - Matskolan on kaksikielinen lasten päiväleiri, jossa toteutetaan kokkauksen lisäksi maatilavierailuja ja tutustutaan lähiruokaan. Ruokakouluja järjestävät suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset ympäri Suomea.

Ruokakouluun ovat tervetulleita kaikki 8–12-vuotiaat lapset. Leirit kestävät 4–5 päivää ja niillä vietetään vain päivät, yöt nukutaan kotona. Ruokakouluja järjestetään koulujen loma-ajalla kesäkuusta elokuuhun sekä syyslomalla lokakuussa. Ruokakoulut keskittyvät lähellä tuotettuun ruokaan. Teeman toteutukset vaihtelevat sen mukaan, millaista lähiruokaa kullakin Ruokakoulun alueella tuotetaan.

Leirillä lapset oppivat valmistamaan terveellistä, lähellä tuotettua ruokaa. Suosituilla maatilavierailuilla lapset pääsevät ruuan alkulähteille ja oppivat mistä ruoka tulee. Lisäksi ohjelmaan kuuluu leikkiä ja liikuntaa sekä yhteinen perhepäivällinen.

Vastuullista ruoanlaittoa

Ruokakoulut tekevät yhteistyötä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n ja SLC:n (Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund) kanssa.

Ruokakoulut ovat hieno tapa tutustuttaa lapsia ja nuoria käytännönläheisesti suomalaiseen vastuulliseen ruokaketjuun, sanoo MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

- Oman maan ruoka, paikalliset herkut ja itse tekeminen ovat aina muodissa! Ruuanlaitto, leipominen, raaka-aineisiin tutustuminen sekä uusien ja vanhojen makujen maistelu ovat lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja myös tärkeitä arjen taitoja.

Ilmoittautumisohjeet

Ruokakoulujen ilmoittautuminen alkaa 1.3 klo 10.00. Kesäkuussa aloittavat Ruokakoulut löydät kootusti sivuilta www.ruokakoulu.fi. Tutustu Ruokakoulu-tarjontaan ja ilmoittaudu oman paikkakuntasi toimintaan mukaan. Lista ruokakouluista täydentyy koko ajan. Voit myös tiedustella Ruokakouluja oman paikkakuntasi 4H-yhdistyksestä.

Ilmoittaudu täällä.

 Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, opiskelu, ruokakoulu, lapset, ruuanlaitto