null Ruuan ilmastovaikutukset suhteessa ravitsemukseen -selvityksen webinaari 17.11.

Uutinen – Kotimainen ruoka

Ruuan ilmastovaikutukset suhteessa ravitsemukseen -selvityksen webinaari 17.11.

16.11.2020

Päivitetty 25.11.2020
Selvityksen taustoja ja tuloksia tarkennettu (kts. kohta Selvityksen materiaalit)

Ihminen ei elä syödäkseen, vaan syö elääkseen. Ruoka on meille välttämätöntä. Saamme ruuasta tarvitsemiamme rakennusaineita, se on myös osa identiteettiämme. 

Ruuantuotannolla on aina ilmastovaikutuksia, mutta minkälaisia ne ovat kun otetaan huomioon myös ruoka-aineiden ravintoainesisältö? Omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa ruuan tuotannon ja kulutuksen ympäristövaikutuksiin maatiloilla, kaupassa, kotona jne.

Haluamme jatkaa tätä keskustelua. Tule kuulolle ja vaihtamaan ajatuksia sekä kuulemaan Envitecpolis Oy:n tekemän selvityksen tuloksia ruuan ilmastovaikutuksista suhteessa ravitsemukseen tiistaina 17.11.2020 klo 9.00 - 11.30.

Tilaisuus on kaikille avoin.
Ilmoittaudu tästä

Kuva: Katariina Latva /MTK kuvapankki
Kuva: Katariina Latva /MTK kuvapankki

MTK, Venla / webstriimaus 17.11.2020 

Ohjelma

  • 9.00 - 9.10   Tilaisuuden avauspuheenvuoro, Juha Marttila, puheenjohtaja, MTK
     

  • 9.10 - 9.50    Selvityksen tulosten esittely, ja aikaa kysymyksille, johtava asiantuntija, hiililaskenta, Senja Arffman, Envitecpolis
     

  • 9.50 -10.10  Kommenttipuheenvuoro: Ruokavalion kulttuurilliset merkitykset, terveyssosiologian professori Piia Jallinoja, Tampereen yliopisto
     

  • 10.10 -10.30 Kommenttipuheenvuoro: Tulevaisuuden ruokatrendit ja kulutustottumukset, tutkimusjohtaja Suvi Luoma, Foodwest Oy
     

  • 10.30 - 11.30 Paneelikeskustelu: Tuhoaako syömisemme ympäristön? - jalanjäljet suomalaiselle ruoka-alalle

                      Maatalousjohtaja Johan Åberg, MTK
                      Johtaja Mari Pantsar, Sitra
                      Naudanlihantuottaja Susanna Valtonen, Hirvilammen luomu
                      Ravintola- ja ruokapalvelujen liiketoimintajohtaja Pia Julin,
                      Palmia

Tilaisuuden juontaa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.


Selvityksen materiaalit:



Klaus Hartikainen

viestintäjohtaja

+35820 413 2316

+35840 169 2060

Kaija Stormbom

viestinnän suunnittelija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

aiheet: ilmasto, ympäristö, ruoka, tapahtuma, hiilijalanjälki