null Sadonkorjuutori ja Maaseutuiltamat Kurikassa 1.10. – ohjelmaa vauvasta vaariin

Tiedote – Kotimainen ruoka

Sadonkorjuutori ja Maaseutuiltamat Kurikassa 1.10. – ohjelmaa vauvasta vaariin

27.9.2022

Kurikan torilla on lauantaina 1.10.2022 klo 10–15 luvassa monipuolinen Sadonkorjuutori, jonka järjestävät yhteistyössä Kurikan kaupunki ja MTK. Torilla on myynnissä eteläpohjalaisia lähiruokatuotteita ja jalostettuja ruokavalmisteita sekä monenlaisia luonnontuotteita ja käsitöitä tuottajien omilta kojuilta. Toritapahtuman avaa Kurikan apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko. Esiintymislavalle nousee myös järjestöjen edustajia MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivosen haastateltaviksi.
 

Paikallinen MTK-yhdistys tuo torille nähtäväksi traktorin, pyöräkuormaajan ja ajosilppurin. Kurikan Hevosystävät valjastavat torin hevospatsaat vanhojen hevoskäyttöisten työkoneiden eteen. 
 
Torin beach volley -kentällä on koko toripäivän ajan mahdollista käydä rakentamassa unelmien hiekkalinna. Paikalla on myös hiekkalinnan tarkastaja, jolta voit saada pienen palkinnon, kun käyt hakemassa hänet tarkastamaan valmiin hiekkalinnasi! 
 
- Ilahduttava määrä myyntikojuja ja monenlaista nähtävää on tulossa Kurikan torille lauantaina, kertoo Sadonkorjuutoria koordinoiva yritysasiantuntija Jussi-Pekka Kurikka Kurikan kaupungilta.

- Lapsille on myös paljon ohjelmaa keppariradasta 4H:n järjestämään kasvomaalaukseen. 
 
Torilavalla Heidi Siivosen haastateltavina mm. MTK:n Etelä-Pohjanmaan liiton varapuheenjohtaja Sami Yli-Rahnasto, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä yhdyspintojen lautakunnan puheenjohtaja Lasse Rajala sekä tietysti torituotteiden myyjät.     
 
Kurikan kaupungin kojulta Sadonkorjuutorilla on mahdollista vielä saada muutama lippu Kurikan Kampuksella järjestettäviin Maaseutuiltamiin lauantaina 1.10. Kampuksella esiintyvät mm. Dream Team, Tulva sekä Jannika B! Iltamat alkavat klo 17.
 
- Maaseutuiltamien lippuja riittää 70 nopeimmalle, paljastaa Maaseutuiltamia järjestävä yritysasiantuntija Anne Bäckström Kurikan kaupungilta.

Lisätietoja Sadonkorjuutorista:  
https://www.asujaela.fi/maaseutuiltamat/sadonkorjuutori/
Yritysasiantuntija Jussi-Pekka Kurikka, p. 044 760 9122, jussi-pekka.kurikka@kurikka.fi 
 
Lisätietoja Maaseutuiltamista: 
https://www.asujaela.fi/maaseutuiltamat/
Yritysasiantuntija Anne Bäckström, 044 732 4196, anne.backstrom@kurikka.fi 


aiheet: sadonkorjuu