null Se taisi mennä jopa yli odotusten

Blogi – Jäsenyys

Se taisi mennä jopa yli odotusten

21.3.2016

1. ”Olen nähnyt nyt jotain sellaista, joka jää mieleen. Olisi ollut virhe, jos en olisi ollut tätä kokemassa” Tämä oli suunnilleen se, mitä paikallisen yhdistyksemme puheenjohtaja sanoi viljelijäin mielenosoituksen jälkeen.

Etujärjestö tarvitsee voittoja. Se tarvitsee koettua yhteenkuuluvaisuutta. Se on vain sen rooli ja siitä pitää huolehtia. Nuoret, jotka olivat paikalla, kertovat tulevaisuudesta. Kiitos heille, koska myös vanhemmat saavat uskoa juuri heidän kauttaan. Kiitos on syytä osoittaa MTK:n johdolle siitä, että paluu etujärjestöksi on alkamassa – niin uskon.    

2. ”Hämmästyttävää oli vastaanotto Senaatintorilla. Asiallista ja kannustavaa, helsinkiläisten kanssa. Ennen kokematonta.”

Etujärjestön rooliin kuulu kansalaiskeskustelun virittäminen. Siihen pitkästä aikaa oikein panostettiin. Taisi kannattaa?

3. ”Median huomio oli valtaisaa ja hyvin positiivista. Asian julkituonti  kiihkotonta ja rakentavaa. Hieman tuntui kuin olisimme yhdessä pelastamassa jotakin hyvin tärkeätä”

Tulevaisuuden usko luodaan vaikeina aikoina. Maausko ei ole ikuisuus vaan sekin vaatii päivittämistä. Se tehdään yleisen uskottavuuden ja tarpeen sekä erilaisten ihmisten kesken. Kyseessä on isot periaatteet.

4. ”Käytetyt puheenvuorot olivat kannustavia, asiallisia ja vaikuttivat ihan todelta. Tapahtuman luonne oli leppoisa ja rauhallinen”.

Me olemme erilaisia, mutta kun asiamme on riittävän tärkeä se poikii rauhallista ja tehokasta vaikuttamista. Sillä saavutamme lopulta parhaan tuloksen. Yhdistämällä tunne ja fakta; tulos on erinomainen.

5. ”Miksi vasta nyt? MTK on tiennyt tilanteen jo kauan. 
Edunvalvontajohtajakin on kirjoittanut asiasta jo vuosi sitten. Pj Marttila tuli oikealla etujärjestömäisellä tavalla esille vasta n. viikko sitten. Hyvä kuitenkin edes näin; tämä onnistui.”

Jokainen mielenilmaisu tulee omana aikanaan. Kun se osoittautuu – niin kuin nyt – onnistuneeksi, on sillä iso merkitys. Siksi on hyvä, että emme nosta mielenilmaisumme rimaa liian korkealle. Pääasia on, että se on aito ja rehellinen. 

6. Vanha rouva ratikassa: ”Olipa se hienoa käydä näkemässä. Eipä sitä juuri täällä tällaista näe. Tekivät minuun puheita suuremman vaikutuksen.”

Näihin kuuteen kohtaan tiivistäisin kokemukseni Senaatintorilla 11.03.2016. Ne ovat kooste kuuden eri ihmisen omista tuntemuksista ja tietysti sitten oma kommenttini päälle.

Kiitos kaikille.

Markku Vuorensola
mvuorens(at)welho.com 

VETERAANIVÄRINÄÄ

Markku Vuorensola, eläkkeellä, MTK


agrologi
MTK-liiton toiminnanjohtaja 1980-91
kansanedustaja 1991-1999
MTK:n vastaava järjestökouluttaja 1999-2012