null Näillä pakkausmerkinnöillä tunnistat kotimaiset grilliherkut

Uutinen – Kotimainen ruoka

Näillä pakkausmerkinnöillä tunnistat kotimaiset grilliherkut

30.7.2021

Suomalainen maatalous tuottaa laadukasta ja maukasta ruokaa sekä työllistää tuhansia ihmisiä. Grilliherkkuja valitessa onkin hyvä huomioida, mistä raaka-aineet tulevat ja missä tuote on valmistettu.

Pelkkä Suomen lippu ei ole tae tuotteen kotimaisuudesta ja kotimaisilta kuulostavat ilmaisut, kuten kartanon tai maatilan, ovat mielikuvamarkkinointia eivätkä välttämättä kerro kotimaisuudesta. Ainoastaan alkuperämerkki takaa, että tuote täyttää suomalaisuuden kriteerit. Yleisimmät alkuperämerkit ovat Hyvää Suomesta, Avainlippu ja Sirkkalehti. Alkuperästä kertoo myös Maakuntien Parhaat ja kauppojen omat merkinnät.

 

Kasviksia valitessa kannattaa tarkistaa löytyykö tuotteista Sirkkalehti. Suomalaiset puutarhatuotteet, kuten avomaavihannekset, perunat, marjat ja hedelmät, on helppo tunnistaa Sirkkalehti-merkin avulla. Merkki takaa kotimaisuuden lisäksi myös laadun, sillä sitä saa käyttää vain ekstra- ja ykkösluokan tuotteissa.

Kun valitset grillattavia lihoja ja juustoja kannattaa etsiä pakkauksista Hyvää Suomesta – ja avainlippumerkkejä. Hyvää Suomesta -merkki takaa, että tuote on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Tuotteen raaka-aineista 75 %:n on oltava suomalaista alkuperää. Jos tuote koostuu yhdestä raaka-aineesta, kuten esimerkiksi lihan kohdalla, on sen oltava 100 % suomalaista. Lopputuotteen on oltava kaikilta osin valmistettu ja pakattu Suomessa.

 

Avainlippu taas on merkki Suomessa valmistetuille tuotteille.

 

 

 

Kesällä markkinoille paljon uusia liha-, maito- ja kasvisgrillituotteita. Etenkin juustojen kohdalla kotimaisten tuotteiden valikoima laajenee vuosi vuodelta enemmän ja monet suomalaiset valmistajat ovat alkaneet valmistaa kotimaisia grillijuustoja niitä kaipaaville kuluttajille. Uutuutena löytyvät esimerkiksi:

  • Halla-Juusto, Juustoportti

  • Eila grillijuusto, Valio

  • Heikkilän juustolan grillijuusto

Kannattaa myös muistaa leipäjuustot sekä erikoisjuustot. Suomalainen osaaminen juustonvalmistuksessa on maailmanluokkaa.

 

Kesä on suomalaisten kasvisten kulta-aikaa ja saamme uusia herkkuja pitkin satokautta. Uudet perunat, kukka- ja parsakaali, kesäkurpitsa, paprikat, tomaatit, kurkku ja paljon muuta. Emmekä tietenkään saa unohtaa herkullisia suomalaisia marjoja. Grillatut kasvikset, raikas avomaanvihanneksista koottu salaatti ja marjainen jälkiruoka kruunaavat grilli-illan menun.

 

 

 

Mikäli haluat kokeilla uusia herkkuja kesän grilli-iltoihin voit etsiä uusia reseptejä esimerkiksi kasvikset.fi - sivustolta.aiheet: hyvääsuomesta, sirkkalehti, kotimaista, avainlippu