null Suomi esittelee ruokakulttuuriaan Steinmeierin kansalaisjuhlissa

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

Suomi esittelee ruokakulttuuriaan Steinmeierin kansalaisjuhlissa

9.8.2019

Liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin kaksipäiväisissä kansalaisjuhlissa on monipuolista kulttuuriohjelmaa. Tämän vuoden juhlien yhteistyökumppanina on Suomi. Viime vuonna tapahtumaan osallistui 19 000 ihmistä. 

Kuva: Christian Angl.
Kuva: Christian Angl.

Steinmeierin kansalaisjuhlat järjestetään 30.-31.8.2019 Schloss Bellevuen puistossa Berliinissä. Suomi on tämän vuoden juhlien eurooppalainen kumppanimaa. Juhlien saksalainen kumppanimaa on Nordheim-Westfalenin osavaltio.

Kansalaisjuhlissa kiitetään vapaaehtoisjärjestöjä- ja hankkeita heidän yhteiskunnallisesta panoksestaan. Suomi esittäytyy juhlissa kattavalla kulttuuriohjelmallaan, yhteiskunnallisilla hankkeillaan sekä herkullisella ruoka- ja juomatarjonnallaan.

Steinmeierin kansalaisjuhlissa on mukana niin perinteikkäitä kuin moderneja suomalaisia elintarvikealan yrityksiä. Yritykset tarjoavat kansalaisjuhliin osallistujille maistiaisia kansamme herkuista.

Perinteisestä ruuasta vastaa Männikkölän pirtti käsintehdyillä karjalanpiirakoilla. Jälkiruokana maistellaan Suomisen maidon pienessä jäätelötehtaassa puhtaan ja eettisen toimintatavan mukaisesti valmistettua JYMY-jäätelöä.

Virvokkeina puolestaan tarjoillaan tyrnäväläisestä Shaman Spiritsin Laplandia Vodkasta tehtyjä cocktaileja, Kalevala-tislaamon käsityönä valmistettua suomalaista luomuginiä sekä Suomen neljänneksi suurimman panimon, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan, valmistamaa olutta ja limonaadia. Lisäksi päivän muista suomalaisista ruuista vastaa Patrick-catering. 

 

 

Lisätietoa juhlista

 aiheet: ruokakulttuuri, kansainvälinen toiminta, ruokaperinne, kansalaisjuhlat