Takaisin MTK SuomiAreenassa 15.-19.7

Ajankohtaista

MTK SuomiAreenassa 15.-19.7

15.07.2019

MTK SuomiAreenassa - kansalaistoripaikka ma-ke 15.-17.7. SuomiAreenan rannassa (paikka 63). MTK mukana myös kahdessa paneelikeskustelussa 18.-19.7.

Kuvaaja: Iida Hollmen
Kuvaaja: Iida Hollmen

MTK:n osasto 15.-17.7.2019 

MTK:n osastolla (paikka 63) SuomiAreenan rannassa ovat mukana Sikses parasta Satakunnasta -hanke, Mhy Satakunta, Sarka-maatalousmuseo ja FFD – maa- ja metsätalouden kehitysyhteistyöjärjestö MTK:n lisäksi.

Kansalaistorin aukioloajat:
ma 9-17
ti-ke 10-17

MTK on mukana kahdessa paneelikeskustelussa:
 

  • Laatua ja turvallisuutta soteruokapalveluihin 18.7.2019 klo 13-14 

Onko poro lähiruokaa Porissa? Entä millä mitataan laatua lautasen ympäriltä? Miten varmistetaan vastuullisuutta soten ruokapalveluihin? Keskustelua lähiruoan uudelleenmäärittelystä ja hankintojen laadullisista kriteereistä mm. porilaisen senioriruokailututkimuksen tulosten valossa. Keskustelun järjestävät MTK ja Fazer Food Services ja siinä ovat mukana tuottaja Juha Tenho Ulvilasta, aluepäällikkö Terhi Löfstedt MTK-Varsinais-Suomesta, pirkanmaalainen poliitikko ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen Sastamalasta sekä Fazerin asiakkuusjohtaja Tuomas Nurmela. Keskustelun juontaa Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Eija Mansikkamäki.

Kuuntele aiheeseen liittyvä podcast:
https://www.fazerfoodservices.com/fi/asiantuntijuus/podcastit/

#oikeussyödähyvin #suomiareena

  • Ammatit katoavat, osaaminen ei 19.7.2019 klo 14.30-15.30

Ammattiosaaminen on Suomen menestystekijä tulevaisuudessakin. Nuoret osaajat keskustelevat päättäjien kanssa siitä, millaisena he näkevät tulevaisuuden. Pelottaako lähihoitajaa hoivarobottien saapuminen vanhustenhoitoon? Tarvitaanko tulevaisuudessa enää maajussia vai hoitaako parviäly possut? Keskustelijoina ovat Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, useiden eri alojen ammattilaisia palkkaavan Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa, eteläpohjanmaalainen maatalousalan yrittäjä ja MTK:n johtokunnan jäsen Kaisa Pihlaja, sairaanhoitajaksi opiskeleva lähihoitaja Jonna Lindqvist Satakunnasta sekä opiskelija Samu Lahti, joka voitti automaatioasennuksessa pronssia ammattitaidon EM-kilpailussa. Keskustelun vetää Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Eija Mansikkamäki.

Keskustelu streemataan ja se on katsottavissa netissä osoitteessa https://www.katsomo.fi/#!/jakso/1112905

Keskustelutilaisuuden järjestävät yhteistyössä Skills Finland, Opetushallitus, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto − SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ja Teollisuusliitto. Tapaat meidät myös Kansalaistorilla torstaina ja perjantaina SuomiAreena-rannassa (paikka 63). Ständillä voit pohtia omaa osaamistasi ja etsiä sinulle sopivaa ammattia. Perjantaina paikalla on myös robotti, jollaisia käytetään jo nyt esimerkiksi hoivatyössä ja ammatillisessa koulutuksessa.

Torivartissa MTV-lavalla torstaina klo 12.40 yleisö saa arvata ammatteja, joita ammattiin opiskelevien nuorten järjestöjen edustajat esittävät pantomiimin ja sanaselityksen keinoin.

Onko tässä tulevaisuuden työtoverisi? Tule tapaamaan sympaattista robottiamme pe 19.7. klo 11-14.

#ammattiosaaminen #suomiareena


Saatat olla kiinnostunut myös näistä