Sisältöjulkaisija

angle-left null Tuettuja lomia ja kuntoutusta maatalousyrittäjille – hae mukaan vuodelle 2019

Uutinen

Tuettuja lomia ja kuntoutusta maatalousyrittäjille – hae mukaan vuodelle 2019

17.10.2018

Tiesitkö, että maatalousyrittäjille on tarjolla maksutonta kuntoutusta ja tuettuja lomia? Tuettu loma on hyvä ja edullinen mahdollisuus irtiottoon arjesta ja raskaasta työstä. Helmikuussa 2019 järjestettävän KIILA-kuntoutuskurssin hakuaika on käynnissä nyt. Kuntoutus on maksutonta ja Kela maksaa kuntoutusrahaa/osakuntoutusrahaa sekä matkakorvauksia kuntoutuslain mukaisesti. Maatalousyrittäjille on tarjolla myös tuettuja lomia vuodelle 2019. Lomia löytyy hyvinvointilomista perhelomiin sekä Työt takana -lomiin.  Ensi vuonna pilotoidaan uutena myös Minilomaa, jossa loma-aika on jaettu kahteen osaan. 

Kelan KIILA-kuntoutuskurssi maatalousyrittäjille

Maatalousyrittäjille alkaa jälleen uusi valtakunnallinen Kelan KIILA-kuntoutuskurssi Kuntoutus Peurungassa, Laukaassa.

KIILA-kuntoutuskurssi nro 76080 alkaa helmikuussa 2019. Hakuaika päättyy 31.12.2018, mutta koska kuntoutuspaikkoja on 8, kuntoutukseen kannattaa hakeutua viipymättä.

KIILA-kuntoutus on Kelan ammatillisen kuntoutuksen palvelu.  Kuntoutuksen tavoitteena on työ-ja toimintakyvyn parantuminen ja tukeminen sekä työssä pysyminen. Kuntoutus on maksutonta ja kuntoutuksen ajalta Kela maksaa kuntoutusrahaa/osakuntoutusrahaa sekä matkakorvauksia kuntoutuslain mukaisesti.

Oheisen linkin kautta löytyy juttu Repusta sekä tarkat hakuohjeet ja aikataulut kurssille: Lue lisää koulutuksesta jäsenverkko Repusta. 

Tuetut lomat maatalousyrittäjille vuonna 2019

Vuoden 2019 tuetut lomat maatalousyrittäjille ja heidän perheilleen ovat nyt haettavissa Maaseudun Terveys- ja lomahuollon (MTLH) kautta.

Lomia löytyy hyvinvointilomista perhelomiin sekä Työt takana -lomiin.  Ensi vuonna pilotoidaan uutena myös Minilomaa, jossa loma-aika on jaettu kahteen osaan.

Ensi vuonna jatketaan suosittuja parisuhdeteemalla olevia hyvinvointilomia. Niitä on tarjolla Kuortaneen Urheiluopistolla maaliskuussa ja Kylpylähotelli Peurungassa marraskuussa. Työt takana -lomia on ensi vuonna tarjolla kolme. Myös perhelomia on useita tarjolla ja kaksi toteutetaan yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa kuten aiemminkin. Lomatarjonnasta löytyy myös nuorille maatalousyrittäjille ja yrittäjille suunnattu hyvinvointiloma maaliskuussa Kylpylähotelli Peurungassa.

Tuettu loma on hyvä ja edullinen mahdollisuus lomaan ja irtiottoon arjesta ja raskaasta työstä, kun talous on tiukalla. Lomista maksetaan omavastuuosuus, joka on aikuisilta 20 euroa/vrk. Alle 17-vuotiailta ei peritä lainkaan omavastuuosuutta.  Lomat ovat myös täysihoitolomia sisältäen ruokailut, majoituksen ja lomaohjelman.

Lomahakemukset tulee perustella huolellisesti. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan hakijan elämäntilanne, taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Esimerkiksi tämänhetkinen vaikea taloudellinen tilanne, velkataakka ja raskas työ hyvä tuoda hakemuksissa esille. Lomatukea pitää hakea 3 kuukautta ennen aiottua lomaa.

Oheisen linkin kautta löytyy juttu ensi vuoden tuetuista lomista Repusta:  Lue lisää tuetuista lomista jäsenverkko Repusta.