null Vuoden 2021 tuetut lomat maatalousyrittäjille nyt haettavissa

Artikkeli – Jäsenyys

Vuoden 2021 tuetut lomat maatalousyrittäjille nyt haettavissa

16.10.2020

Maatalousyrittäjille ja heidän perheilleen suunnatut tuetut lomat vuodelle 2021 ovat nyt haettavissa Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kautta. Loma tuo hyvinvointia ja jaksamista kiireisen yrittäjyyden arkeen ja yhteistä aikaa perheille.

Maatalousyrittäjille suunnattuja lomia on lapsiperheille suunnatut Meidän perheen lomat, jotka järjestetään yhteistyössä yrittäjäperheiden kanssa. Nämä lomat antavat aikaa perheiden yhteiselle tekemiselle.  Hyvinvointia työikäisille -lomia löytyy kolme, joista yksi järjestetään jo tutuksi tulleella parisuhde -teemalla. Ikääntyneille maatalousyrittäjille löytyy kaksi Työt takana-lomaa.

Tuetut lomat ovat tarkoitettu niille, joilla ei ole muutoin mahdollisuutta lomailla. Loman aikana on mahdollisuus irrottautua hetkeksi raskaasta arjesta ja työstä ja vahvistaa hyvinvointia. Lomista maksetaan omavastuuosuus, joka on 100 €/5 vrk aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiaat lapset lomailevat maksutta. Omavastuuosuus kattaa majoituksen jaetuissa kahden hengen huoneissa, perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, täysihoitoruokailut sekä lomaan kuuluvan ohjelman. Matkakustannuksista lomalainen vastaa itse. 

Tärkeää huomioida, että lomahakemukset tulee perustella huolellisesti. Ilman perusteluja tai vähäisin perusteluin lomatukea ei voida myöntää. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan ensikertalaisuus, hakijan elämäntilanne, taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Esimerkiksi vaikea taloudellinen tilanne, velkataakka, raskas työ, omat tai perheenjäsenten sairaudet on hyvä tuoda hakemuksissa esille. Lomatukea pitää hakea 3 kuukautta ennen loman alkamispäivää. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Koronatilanteesta johtuen kannattaa varautua myös mahdollisiin loma-ajankohtien muutoksiin.

Tuetut lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys-ja Lomahuollon (MTLH) kanssa ja Veikkauksen tuella.

Lisätietoa lomatuen hakemisesta ja myöntämisestä saa tiedottaja Sirpa Otavalta, p. 040 567 062 tai sähköpostin kautta sirpa.otava@mtlh.fi

Haettavissa olevat lomat, sähköinen hakemus sekä hakuohjeet löytyvät MTLH:n kotisivuilta www.mtlh.fi

Maatalousyrittäjille suunnatut tuetut lomat löytyvät myös tästä esitteestä 


Marja Tallavaara

asiantuntija, sosiaalipolitiikka

yleinen sosiaalipolitiikka, eläkevakuutus, työterveyshuolto

+35820 413 2357

+35840 501 2889

aiheet: lomitus, lomat