null Tutustu MTK:n järjestökoulutuksen laajaan kevään 2020 koulutustarjontaan ja lähde mukaan!

Uutinen

Tutustu MTK:n järjestökoulutuksen laajaan kevään 2020 koulutustarjontaan ja lähde mukaan!

30.1.2020

Educa-messuilla pelattiin opettajien kanssa oppimispeliä ja tutustuttiin nautatilaan VR-laseilla.  Innokkaita maatilaoppaita kaivataan kertomaan omasta työstään koululaisille. Sosiaalisen median korkean paikan leirillä vahvistetaan viestinnän vaikuttavuutta. Mediavalmennuksessa harjoitellaan oman tuotannonalan pääviestejä studioharjoituksissa. Yhdistysten puheenjohtajien ja sihteerien valmennuksessa pohditaan yhdistystoiminnan markkinointia. Laidunkauden avauksessa harjoitellaan monipuolisesti viestintätaitoja. Varaa omalle liitollesi tai yhdistyksellesi räätälöity koulutus tai tilaa oma koulutustapahtuma.

MTK:n vaikuttajavalmennettavia viime vuodelta
MTK:n vaikuttajavalmennettavia viime vuodelta

Educa-messuilla pelattiin opettajien kanssa oppimispeliä ja tutustuttiin nautatilaan VR-laseilla
 

Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin opetusalan valtakunnallinen ammattitapahtuma Educa-messut. MTK:n koulutus markkinoi opettajille mahdollisuutta kutsua kouluille valmennettuja maatilaoppaita.

MTK:n osastolla oli runsaasti kävijöitä. Noin 700 opettajaa innostui pelaamaan oppimispeliä, maatilabingoa. Uutta VR-laseille tuotettua nautatilan arkea kuvaavaa videota pysähtyi katsomaan noin 80 messuvierasta.

Messujen jälkeen opettajat ovat innokkaasti kutsuneet maatilaoppaita kouluilleen. Uudenmaan alueella tilaukset tehdään osoitteessa: https://www.lyyti.in/maatilaopas


 

Innokkaita maatilaoppaita kaivataan kertomaan omasta työstään koululaisille


MTK:n koulutus on valmentanut yhteistyössä MTK-liittojen kanssa 220 maatilaopasta. Heidät on valmennettu kertomaan maa- ja metsätaloudesta eri ikäisille koululaisille kiinnostavasti ja vuorovaikutteisesti. Maatilaoppaille on laadittu valmiita opetusaineistoja, visoja ja videoita, joiden käyttöä harjoitellaan valmennuksissa. Uusia innokkaita tarvitaan jatkuvasti lisää. Vierailupyyntöjä saadaan kouluilta monta kertaa viikossa.

Kesällä 2020 maatilaoppaille tuotetaan oppimateriaalia vastuullisesta ruuantuotannosta.

Tiedustele valmennuksista lisää järjestökoulutukselta tai omalta liitoltasi.


Lisätietoja:  https://www.mtk.fi/maatilaoppaat

 

UUTUUS: Sosiaalisen median korkean paikan leirillä vahvistetaan viestinnän vaikuttavuutta

 

Aika: 4.- 5.3.2020 Paikka: Helsinki

 

MTK:n koulutus käynnistää uuden valmennuksen aktiivisille sosiaalisen median viestijöille.

Valmennuksen tavoitteena on hioa ja terävöittää omaa someviestintää. Tavoitteena on tukea ja kannustaa osallistujan omaa persoonallista viestintätyyliä. Tavoitteena on löytää uusia tapoja vaikuttaa ja reagoida some-kanavien viestivirrassa.

 

Valmennuksen aikana kirkastetaan omaa henkilöbrändiä somessa. Valmennus on jaksotettu kahteen kaksipäiväiseen lähijaksoon. Ensimmäisen lähijakson aikana some-asiantuntijoiden johdolla perehdytään mm. eri somekanavien käyttäjäryhmiin ja näiden tapoihin, kiinnostusta herättäviin julkaisuihin, valokuvien käyttöön somessa, tuloksellisen somevaikuttamisen mittaamiseen sekä mahdollisiin somekohuihin reagoimiseen.

 

Toisen, myöhemmin sovittavan kaksipäiväisen lähijakson aikana käymme vertaisarvioiden läpi kokemuksia osallistujien omista somepostauksista, ja saamme lisää oppia vaikuttavaan someviestintään.


Ilmoittaudu mukaan valmennukseen: https://www.lyyti.in/korkeanpaikanleiri


Mediavalmennuksessa harjoitellaan oman tuotannonalan pääviestejä studioharjoituksissa

 

AIKA: 11.-12.3.2020 PAIKKA: Helsinki

 

MTK-koulutus käynnistää maaliskuussa Mediavalmennuksen, jonka tavoitteena on lisätä rohkeutta ja osaamista oman viestin välittämiseen tv-kameran edessä ymmärrettävästi ja vaikuttavasti. Valmennuksen jälkeen osallistujat tuntevat median toimintatavan ja osaavat hyödyntää sitä normaali- ja kriisitilanteissa. Valmennuksen aikana syntyy MTK mediaosaajien verkosto, joka osaa hyödyntää MTK:n viestintäosaamista mediatilanteisiin valmistautuessa. Valmennuksen jälkeen osallistujat ovat tarvittaessa käytettävissä tv-, radio- ja lehtihaastatteluihin.

 

Valmennuksen ensimmäisellä jaksolla tutustutaan median toimintaan. Viestintäkouluttaja valmentaa osallistujia heidän omista esiintymisvahvuuksistaan käsin yhä vaikuttavampaan esiintymiseen. Teatteri-ilmaisun keinoin harjoitellaan jännityksen hallintaa ja rentoutumista.

 

Valmennuksen toisella jaksolla harjoitellaan tv-haastattelutilanteen hallintaa studioympäristössä. Valmentajat kiinnittävät huomiota oman sanoman kiteyttämiseen ja läpiviemiseen. Harjoituksissa opitaan selviytymään yllättävistä ja vaikeista kysymyksistä ja kääntämään haastattelutilanne oman tavoitteen mukaiseksi.

 

Jätä hakemuksesi mediavalmennukseen: https://www.lyyti.in/mediavalmennus2020

 

 

UUTUUS: Yhdistysten puheenjohtajien ja sihteerien valmennuksessa pohditaan yhdistystoiminnan markkinointia

 

AIKA: 1.-2.4.2020 PAIKKA: Helsinki

 

MTK-koulutus jatkaa huhtikuussa suosittua valtakunnallista yhdistysten sihteerien valmennusta. Samaan aikaan aloitetaan uusi yhdistysten puheenjohtajien valmennus.

Valmennus toteutetaan kummallekin ryhmälle samanaikaisesti niin, että osaan ulkopuolisten asiantuntijoden valmennuksesta osallistutaan yhdessä. Toinen päivä on kummallekin ryhmälle erillinen. Tämän kevään erityisteemana on yhdistystoiminnan markkinoiminen potentiaalisille jäsenille. Lisäksi valmennuksessa pohditaan ryhmittäin roolikohtaisia erityiskysymyksiä esitettyjen toiveiden mukaisesti.

 

Ilmoittaudu mukaan valmennukseen: https://www.lyyti.in/puheenjohtajasihteerivalmennus

 

 

Laidunkauden avauksessa harjoitellaan monipuolisesti viestintätaitoja


AIKA: 16.-17.4.2020 PAIKKA: Ruka

 

MTK-koulutus järjestää Rukalla yhteistyössä MTK-Pohjois-Suomen kanssa viestintävalmennuksen. Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien esiintymis- ja viestintätaitoja.

 

Koulutuksen aikana harjoitellaan monipuolisesti maa- ja metsätalousyrittäjälle tärkeitä viestintätaitoja: puheen pitäminen, oman yritystoiminnan markkinoiminen, kokoustekniikka, lehdistön kohtaaminen, vaikuttava someviestintä ja kuluttajatyö.

 

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen: https://www.lyyti.in/MTKRuka

 

Kevään muu koulutustarjonta:
 

Maatalouspolitiikan korkeakoulukonferenssi: Aika: 17.- 18.3.2020 Paikka: Espoo
Metsätalouspolitiikan korkeakoulukonferenssi: Aika: 25.-26.3.2020 Paikka: Helsinki

Järjestö tutuksi uusille toimihenkilöille: Aika: 31.3.-1.4.2020 Paikka: Helsinki

Rivivaltuutetusta vaikuttajaksi Aika 22.-23.4.2020 Paikka: Kettula

 

 

Varaa omalle liitollesi tai yhdistyksellesi räätälöity koulutus


MTK:n järjestökoulutus toteuttaa yhteistyössä liittojen ja yhdistysten kanssa räätälöityjä koulutuksia. Teemoina ovat mm. työnantajakoulutus, esiintymistaito, sosiaalinen media, yhdistystoiminnan kehittäminen, koululähettiläsvalmennus ja johtokuntatyön kehittäminen. Valmennukset tilataan joko varauskalenterista tai suoralla yhteydenotolla.

 

Ilmoittaudu koulutuksiin tai tilaa yhdistykselle oma koulutustapahtuma


Tutustu koulutustapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa:

www.mtk.fi/koulutusAnna-Liisa Knuuti

koulutusvastaava

+35820 413 2401

+35840 128 1299

aiheet: koulutus, tapahtuma