Takaisin Valtakunnallinen Metsämarssi järjestetään syyskuussa – Tule metsänomistajien mukaan nauttimaan metsistä

Tiedote – Metsätalous ja metsänomistaminen

Valtakunnallinen Metsämarssi järjestetään syyskuussa – Tule metsänomistajien mukaan nauttimaan metsistä

23.08.2023

Metsämarssia vietetään ympäri Suomea viikolla 37 (11.9.-17.9.). Viikon aikana tuodaan esille erityisesti metsänhoidon metsien monipuolisen käytön roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Suomi on metsien maa, jossa yksityismetsänomistajia on peräti 600 000. Tule yhdessä nostamaan esille metsien tärkeyttä Suomelle ja suomalaisille! 

Ensimmäinen metsämarssi järjestettiin vuonna 1950, jolloin tapahtuman tavoitteena oli yksityismetsien puuntuotannon lisääminen. Yli 70 vuotta myöhemmin suomalaismetsiin onkin sitoutunut lähes kaksi kertaa enemmän puuta. Lisäyksen määrä on huimat miljardi mottia. Metsien käyttö nosti Suomen maailman menestyneimpien maiden joukkoon.

Metsämarssi-viikolla järjestetään erilaisia alueellisia tapahtumia, joten kannattaa tarkastaa, mitä omalla alueellasi ja alueen metsänhoitoyhdistyksessä tapahtuu. Sosiaalisen median kanavissa Metsämarssi-aiheista sisältöä löytyy MTK:n ja Metsänomistajien kanavissa. Lisäksi metsänomistajat voivat jakaa viikon aikana sisältöä omista metsistään tunnuksella #metsämarssi2023.

Uusiutuvana luonnonvarana ja merkittävänä osana kotimaisesta bruttokansantuotteesta metsä tarjoaa alueellisesti merkittäviä työllisyysvaikutuksia. Suomessa tehdään vuosittain yli 100 000 puukauppaa, ja niiden vaikutus on koko tuotantoketjulle merkittävä. Ilmastohyötyjen lisäksi metsänomistajat panostavat jatkuvasti enemmän myös luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen.

”Metsänomistajien vapaus päättää oman metsänsä hoidosta ja käyttötarkoituksesta on tärkeää myös tulevaisuudessa. Taloudellisen turvan lisäksi metsät tarjoavat luontoarvoja, joiden olemassaolon metsänomistajat haluavat huomioida.  Tule kanssamme juhlistamaan metsänhoidon ja monipuolisen metsien käytön merkitystä vuoden 2023 Metsämarssin merkeissä”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila kannustaa.

Tarkemmat Metsämarssin tapahtumat täydentyvät lähiaikoina, pysy kuulolla ja löydä ikioma aarteesi!

Paikalliset Metsämarssi-tapahtumat löydät Mhy:n tapahtumakalenterista.

Metsämarssin järjestäjinä toimivat MTK, Metsänhoitoyhdistykset ja SLC. 


Marko Mäki-Hakola

metsäjohtaja

linjan yleisjohto

+358 20 413 3701

+358 40 502 6810

Mikko Kriikku

kenttäpäällikkö, metsäasiantuntija

Pirkanmaa, metsäverotus, koulutusasiat, viestintä

+358 40 514 1355

Juho Hämäläinen

viestinnän asiantuntija

metsät, ympäristö ja maankäyttö

+358 50 553 9176