Takaisin Veroneuvontaa maa- ja metsätalousyrittäjälle - Maaltavastaajat jakso 29

Uutinen

Veroneuvontaa maa- ja metsätalousyrittäjälle - Maaltavastaajat jakso 29

21.02.2019

Tällä kertaa Maaltavastaajat-podcastissa annetaan veroneuvontaa maa- ja metsätalousyrittäjälle. Heidi Siivosen kanssa ajankohtaisista veroasioista puhumassa MTK:n verojohtaja Timo Sipilä. Miksi tänä vuonna on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota energiatuotteen valmisteveron palautushakemuksen jättöpäivään? Ja miten maatalouden harjoittaja voi optimoida verosuunnitteluaan? Veroneuvontaa antaa myös MTK:n veropuhelin, joka palvelee jäseniä talvikuukausina maanantaisin klo 9-12.

Maaltavastaajien tuoreessa jaksossa tarjolla veroneuvontaa

Maaltavastaajat-podcastin uusimmassa jaksossa Heidi Siivonen ja MTK:n verojohtaja Timo Sipilä keskustelevat maa- ja metsätalousyrittäjälle ajankohtaista veroasiaa. Suurin osa maataloudenharjoittajista antaa veroilmoitukset helmikuun loppuun mennessä. Millaisia viime hetken vinkkejä Sipilä antaa veroilmoituksen täyttöön ja miksi maataloudenharjoittajan on tänä vuonna erityisen tärkeää kiinnittää huomiota energiatuotteen valmisteveron palautushakemuksen jättöpäivään? Entä pitääkö yrittäjävähennys ottaa huomioon veroilmoitusta tehtäessä? Jaksossa keskustellaan myös mm. maatilan yhtiöittämisestä ja maatalousyrittäjän verosuunnittelusta.

Kuuntele uusi jakso nyt SoundCloudista: Maaltavastaajat jakso 29: asiaa veroista

MTK:n Veropuhelin palvelee jäseniä ja edunvalvontaa

MTK:n verojohtaja Timo Sipilän tavoittaa maanantaiaamupäivisin MTK:n veropuhelimesta.

- Puhelinneuvonta palvelee paitsi jäseniä, myös edunvalvontaa Simonkadulla. Puhelinneuvonnan ja jäsentapahtumiin jalkautumisen avulla kuulemme, mitkä aiheet aiheuttavat vääntöä verottajan kanssa ja mihin arjen asioihin tarvitaan korjausta, Sipilä kertoo.

MTK:n veropuhelin päivystää talvikuukausina (tammi-helmi-maalis) maanantaisin klo 9-12. Jäsenetuhintaista veroneuvontaa saa numerosta 0600 17 999, jossa puhelun hinta on 1,18 euroa minuutilta ja paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu. Tarvitset jäsennumerosi, joka löytyy jäsenmaksulomakkeen mukana tulleesta jäsenkortista.

Ei-jäsenten numero on 0600 17 222. Puhelu maksaa 2,21 euroa minuutilta, lisäksi puhelinyhtiöt veloittavat paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun.

Kuuntele Maaltavastaajia työn ohessa puhelimestasi

Maaltavastaajat-podcast on MTK:n oma ajankohtaiskatsaus. Uusia podcast-jaksoja ilmestyy noin kahden viikon välein, ja jaksojen teemoissa otetaan monipuolisesti huomioon koko maa- ja metsätalousala sekä ajankohtaiset ilmiöt. Helpoiten kuuntelet podcastin suoraan puhelimellasi MTK:n sähköisestä jäsenkortista. Maaltavastaajat löytyy myös osoitteesta soundcloud.com/maaltavastaajat.  Palvelu on helppokäyttöinen, ja podcastien kuuntelu on maksutonta. Voit kuunnella podcastia myös esimerkiksi iPhonen podcast-sovelluksella tai muilla podcast-sovelluksilla. Podcastien kuuntelu on mahdollista koska vain, luurit korville ja traktorin selkään.aiheet: vero, maaltavastaajat, podcast