Takaisin Jussi Martikainen MTK:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi

Tiedote – Ei tuotantosuuntaa

Jussi Martikainen MTK:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi

10.03.2022

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n johtokunta on nimittänyt 1. huhtikuuta alkaen järjestön viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi MMM, agronomi Jussi Martikaisen. Martikainen siirtyy järjestöön Maaseudun Tulevaisuuden toimituspäällikön tehtävästä.

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajan tehtävä on MTK:ssa uusi ja liittyy keskusjärjestön organisaatiouudistukseen. Tehtävänä on johtaa MTK:n uutta viestintä- ja vaikuttaminen -vastuualueen toimintaa. Vastuisiin kuuluu lisäksi mm. mediasuhteet sekä yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja sidosryhmätyön koordinointi. Työssään Martikaisen lähimpiä kumppaneita ovat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, johtokunnan puheenjohtaja Juha Marttila sekä uuden operatiivisen johtoryhmän jäsenet.
 
-    Viestintä ja vaikuttaminen vastuualue on uusi osa keskusliiton organisaatiotamme. Uskon, että Jussin pitkäaikainen kokemus yhteiskunnasta, järjestökentästä, meille tärkeistä toimialoista sekä viestinnästä ja vaikuttamisesta auttaa järjestöämme uudistumaan suunnitellulla tavalla. Uudella tehtävällä haluamme vahvistaa maaseudun ja sen elinkeinojen asemaa yhteiskunnallisessa keskustelussa sekä varmistaa, että järjestön asiantuntemus on oikeaan aikaan päättäjien käytettävissä, MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin sanoo.
 
-    Aloitan uuden työni poikkeuksellisen dramaattisena ajankohtana. Venäjän raaka hyökkäyssota Ukrainassa järkyttää meitä kaikkia. Se on myös suistamassa Eurooppaa laajaan ruoka- ja energiakriisiin. Samalla suomalaiset viljelijät pohtivat tuotantopäätöksiään talouskatastrofin keskellä. Oma ruoka ja oma energia ovat lähiaikojen polttavat kysymykset, ja ne koskevat jokaista suomalaista. Vastauksia tarvitaan pian, ja tuottajat ja heidän järjestönsä niitä antavat, Jussi Martikainen toteaa.
 
-    Olen kiitollinen työvuosista Maaseudun Tulevaisuuden huippuporukassa. Tiedän, että myös MTK:ssa pääsen osaksi jo hyvin ennalta tuntemaani huippuporukkaa. Työ maaseudun, sen ihmisten ja elinkeinojen parhaaksi jatkuu. Maa- ja metsätalous ovat suomalaisen hyvinvoinnin selkäranka, hän lisää.
 
Jussi Martikainen on ennen MTK:hon siirtymistään työskennellyt Maaseudun Tulevaisuudessa toimittajana, uutispäällikkönä ja toimituspäällikkönä yhteensä 23 vuoden ajan. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa tutkijana Maatalouden taloudellisessa tutkimuslaitoksessa sekä maanviljelijänä.
 
Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajan rekryprosessin kanssa samaan aikaan käynnissä olleen uuden elinvoimajohtajan valinta on tarkoitus julkistaa huhtikuun alkupuolella.
 
 


Jyrki Wallin

toiminnanjohtaja

+35820 413 2307

+35850 522 5207