Takaisin MTK:n johtokunnasta voimaa WFO:hon - Kati Partanen nimettiin hallitukseen

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

MTK:n johtokunnasta voimaa WFO:hon - Kati Partanen nimettiin hallitukseen

02.05.2022

Iisalmelainen Kati Partanen nimettiin (29.4.) Euroopan edustajaksi Maailman tuottajajärjestö WFO:n hallitukseen. Maailman viljelijät vahvistavat valinnan yleiskokouksessaan 7.-9.6.2022. Puheenjohtajan lisäksi WFO:n hallitukseen kuuluu kuusi jäsentä, yksi jokaisesta maanosasta: Aasiasta, Afrikasta, Euroopasta, Etelä-Amerikasta, Oseaniasta, ja Pohjois-Amerikasta. Maailman tuottajajärjestö WFO edustaa maailman perheviljelmiä, maatalousyrittäjiä.

Maa- ja metsätalousyrittäjänä toimiva Partanen haluaa vahvistaa perheyrittäjänäkökulmaa kansainvälisissä yhteyksissä.  

-    Tehtävässäni WFO:n hallituksessa haluan nostaa esiin yrittäjän näkökulman, kestävän ruuantuotannon ja ekologisuuden. Tuotamme ruokaa ylisukupolvisesti säilyttäen tila elinvoimaisena tulevillekin sukupolville. Haluan myös tehdä töitä sen eteen, että WFO järjestönä vahvistuu. 

Partanen pitää tärkeänä sitä, että kattojärjestö on vahva ja sen jäsenjärjestöillä on luja osallisuuden tunne.

-    Siihen kuuluu päätöksenteko, osallistuminen ja hyvässä kunnossa oleva talous. Näkökannat muodostetaan siten, että jäsenet pääsevät osallistumaan päätöksentekoon ja tehdyt päätökset ovat yleisesti hyväksyttäviä.

Partanen tunnetaan pitkän linjan vaikuttajana ja työmyyränä, jolla on laaja verkosto. Hän tuntee ihmiset ja hänet tunnetaan.  Hän on toiminut muun muassa WFO:n naisten komitean puheenjohtajana vuodesta 2015 lähtien.  

Partasen mukaan viime aikojen iso ponnistus on ollut WFO Policy on Women in Agriculture  (Naisten asema maatalouspolitiikassa) -asiakirja, jonka kirjoittamiseen hän on aktiivisesti osallistunut. Asiakirja on parhaillaan kommentointikierroksella ja tulee yleiskokouksen hyväksyttäväksi kesäkuussa. 
 
Lisätietoja: Kati Partanen, MTK:n johtokunnan jäsen, 040 522 9872aiheet: kansainvälinen toiminta, hallitus, wfo, nimitys, maailman tuottajajärjestö