Takaisin ViljaTavastia osuuskunnassa viljelijät vetävät yhtä köyttä

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

ViljaTavastia osuuskunnassa viljelijät vetävät yhtä köyttä

27.06.2019

ViljaTavastia osuuskunta perustettiin Hämeenlinnassa vuonna 2016 vahvistamaan viljelijöiden markkina-asemaa. Osuuskunnan perusti MTK Häme ja liiton tuottajayhdistysten kokoama viljelijätyöryhmä. Mukana sääntöjen laatimisessa olivat myös Pellervo-Seura sekä Pellervo-Instituutti. Vajaassa kolmessa vuodessa jäsenten määrä on yli kolminkertaistunut. Joukkoon ovat tervetulleita uudet jäsenet ympäri Suomen. Aktiivinen osuuskuntatoiminta on viljelijöiden etu.  

ViljaTavastia tarjoaa jäsenilleen markkinakanavan, joka mahdollistaa laadukkaan viljan myynnin, jonka tavoitteena on markkinoiden paras hinta. Osuuskunnan toiminta perustuu viljelijöiden yhteistoimintaan jaettujen hyötyjen saamiseksi. Yhdessä osuuskunnan jäsenet voivat vahvistaa viljelijöiden neuvotteluasemaa.  

Osuuskunnan pääasiallisena tehtävänä on viljan välitys. Jäsenet voivat päättää, myyvätkö he viljaeränsä osuuskunnan kautta vai vaihtoehtoisesti itse. Tasalaatuiset, pyydettäessä toimitetut viljaerät tuovat kaivattua ennakoitavuutta myös viljateollisuuden toimintaan. 

ViljaTavastia osuuskunnan toiminta on sähköistä, mikä on mahdollistanut sen kasvun laajalle. Myös jäseneksi haetaan verkon kautta. Nykyisin tämän Hämeestä lähtöisin olevan osuuskunnan jäseniä löytyykin koko Suomen alueelta. Edellytyksenä hyväksytyksi tulemiselle on, että henkilö, yhtiö tai yhtymä harjoittaa kasvinviljelyä. Lisäksi jäseneksi voidaan hyväksyä yhteisö, jonka pääasiallisena tarkoituksena on kasvinviljelyn tai muun maatalouden toimintaedellytysten tukeminen.  

Liity mukaan yhdessä 460:n viljelijän kanssa turvaamaan laadukkaan suomalaisen viljantuotannon huominen! 


Lisätietoja: 
 
ViljaTavastian yhteyshenkilö Arto Laine, p. 040 709 2470

https://www.viljatavastia.fi/ 
 aiheet: maatalous, osuuskunta, viljanviljely, viljatavastia, markkinakanava, kasvinviljely