Sisältöjulkaisija

null Vuoden 2017 maa- ja metsätalouden verotus - osallistu seminaariin

Uutinen

Vuoden 2017 maa- ja metsätalouden verotus - osallistu seminaariin

3.1.2018

Verohallinto järjestää veroinfon maatalousyrittäjille ja metsänomistajille 8.1.2018 kello 13 alkaen. 

Veroinfo järjestetään verkkoseminaarina, jota voit seurata osoitteessa  www.mediaserver.fi/live/vero .

Maatalouden veroilmoitus on jätettävä 28.2. mennessä

Saat veroilmoituksen (2 tai 2C) postitse tammikuussa. Maatalouden veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 28.2.2018. Metsätalouden veroilmoituksen palautusaika määräytyy sen mukaan, oletko arvonlisäverovelvollinen. Arvonlisäveroilmoitusta emme enää lähetä postitse. Sähköisen ilmoituksen arvonlisäverosta voit tehdä esimerkiksi OmaVero-palvelussa viimeistään 28.2.2018.

Maatalouden ja metsätalouden veroilmoitukset voit antaa verkossa lomake.fi-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai Katso-tunnisteella.

Tarkemmat ohjeet veroilmoituksen ja arvonlisäveroilmoituksen antamisesta löydät osoitteesta  vero.fi/metsa  ja  vero.fi/maatalous .

Arvonlisäveron ilmoittaminen ja maksaminen

Arvonlisäverovelvollinen metsänomistaja: Arvonlisäveroilmoitusta ei tarvitse enää antaa, jos nämä ehdot täyttyvät:

  • Verovuodelta ei ole metsätalouden tuloa, vähennyksiä tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja.
  • Verokausi on kalenterivuosi etkä harjoita muuta arvonlisäverollista toimintaa.

Ilmoitus arvonlisäverosta täytyy kuitenkin antaa, jos metsänomistajana saat tuloa esimerkiksi maataloudesta tai jos olet hakeutunut pellon vuokraamisesta arvonlisäverovelvolliseksi.

Ilmoita arvonlisävero OmaVerossa

Arvonlisäveroilmoitus vuodelta 2017 kannattaa antaa  OmaVero-palvelussa (vero.fi/omavero). Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Yritykset ja kuolinpesät tarvitsevat kirjautumiseen erillisen  Katso-tunnisteen . Myös tilitoimiston voi valtuuttaa tekemään ilmoituksen Katso-tunnisteella.

Voit maksaa verot OmaVerossa verkkomaksuna. Verkkomaksussa on valmiina tili- ja viitenumerotiedot. Jos haluat maksaa verot verkkopankissa, löydät maksutiedot OmaVerosta.

Jos annat veroilmoitukset paperilla, saat lomakkeita osoitteesta  vero.fi/lomakkeet . Voit myös pyytää lomakkeen puhelimitse palvelunumerosta 029 497 016 (maatalous- ja metsäverotus) tai 029 497 014 (arvonlisäverotus).