Takaisin Vuoden 2019 Kehittyvä maaseutumatkailuyritys on Vimpa Islands

Tiedote

Vuoden 2019 Kehittyvä maaseutumatkailuyritys on Vimpa Islands

20.03.2019

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry hallituksineen haluavat rohkaista nuoria ja uusia sukupolvia jatkajiksi ja kannustavat heitä kehittämään maaseutumatkailua. Huomionosoituksena tästä myönnetään yritykselle, henkilölle tai henkilöille Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus. Valinnassa huomioidaan innovatiivisuus ja rohkea ote yrityksen kehittämiseen. Palkittava voi olla uusi yrittäjä, joka aloittaa tyhjältä pöydältä tai toimivan yrityksen jatkaja, joka on lähtenyt kehittämään yritystä selkeästi uusille urille. Palkinnolla halutaan kannustaa nimenomaan uutta yrittäjäsukupolvea ryhtymään maaseutumatkailuyrittäjiksi.

Tunnustus jaetaan nyt 12. kerran. Palkittava yritys on tehnyt erittäin määrätietoista työtä ja palvellut kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita yhtenä itäisen Suomenlahden rannikkomatkailun kärkiyrityksenä. Investointeja, tuotekehitystä, uuden ideointia, markkinointia ja myyntiä yhdistää asiakkaalle tarjottavat elämykset ja laadukkaaseen palveluun panostaminen. Idearikkaus ja rohkea ote yhdistää alueen luontokokemusta, perinteitä ja historiaa ovat vieneet yritystä ja sen matkailupalveluja vahvasti eteenpäin. Yrittäjäpariskunnalla on erityisen vahva osaaminen ja kokemus asiakaslähtöisyyden huomioiseen ja laatuun panostamiseen.    

Kehittyvä maaseutumatkailuyritys 2019

Vimpa Islands, Hamina, Pertti ja Virpi Illi

Vimpa Islands on perustettu vuonna 1999 ja täyttää siten tänä vuonna 20 vuotta. Yritys toimii Haminan saaristossa, mantereella Vimpasaaressa ja ekologisella Rakinkotkan Viikinki-saarella. Yrityksen toiminta-ajatuksena on järjestää yrityksille sekä yksityisille matkailijoille laadukkaita ja unohtumattomia kokous-, kalastus- ja elämysmatkoja. Yritys tuottaa palvelut omilla kiinteistöillä sekä kalustolla sekä tekee yhteistyötä monien paikallisten palvelutarjoajien kanssa Haminassa.

Vimpa järjestää ympäri vuoden kokouksia, kalastusretkiä, lintu-, luonto- ja hyvinvointiretkiä. Vuokralla on myös 8 mökkiä mantereella ja saaressa. Yöpymispaikkoja mantereella, Vimpasaaressa on 35 vuodepaikkaa sekä Rakinkotkan saaressa 62 vuodepaikkaa.

Rakinkotkan saari on viikinkien idän reitin varrella ja alueella on runsaasti jälkiä viikinkien yli tuhat vuotta sitten tekemistä retkistä. Nykyisin Rakinkotka toimii Viikinki-saarena, jossa on vahvasti otettu ohjelmatarjontaan mukaan viikinkien muinaiset askareet ja ruokailut.  Rakinkotkassa tuotetaan vihreää sähköä auringosta ja tuulesta hybridivoimalaitoksella. Niittyjä laiduntaa lampaat ja aamuisin herätyksestä vastaa kymmenen kanan laumaa vartioiva kukko. Rakinkotkaa on rakennettu suurelta osin vanhoista hirsistä, vanhasta laudasta sekä lämpökäsitellystä puusta.

Vimpassa vierailee vuosittain matkailijoita noin 20 eri maasta. Yritystoimintaa pyörittää yrittäjäpariskunta Virpi ja Pertti Illi.

Palkitun yrityksen yhteystiedot:
pertti.illi(at)vimpa.com, puh. 0400 555 475

www.smmy.fi
www.matkamaalle.fi
www.lomalaidun.fi

Lisätietoja huomionosoituksesta:

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Kirsi Ilola-Ollikka, puh. 040 596 8027

Lomalaidun ry:n toiminnanjohtaja Kimmo Aalto, puh. 040 1791 618