Takaisin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailujen semifinalistit valittu – kilpailut käydään huhtikuussa

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailujen semifinalistit valittu – kilpailut käydään huhtikuussa

12.03.2019

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat loistava ponnahduslauta ravintola-alan ammattilaisille Suomessa. Alkukarsinnan kautta valittiin Vuoden Kokki -semifinaaliin 16 kilpailijaa ja Vuoden Tarjoilija -semifinaaliin seitsemän kilpailijaa. Luvassa on korkeatasoiset SM-kilpailut niin rohkeilla tulokkailla kuin innokkailla konkareilla, 4-6.4.2019 Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailun järjestäjä on ELO-säätiö yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija -kilpailujen semifinaalit käydään Kevätmessujen avajaispäivänä torstaina 4.4. Tarjoilijakilpailu huipentuu perjantaina 5.4. ja kokkikilpailu lauantaina 6.4. järjestettäviin finaaleihin. Lauantain päätteeksi julistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat. Vuoden Kokki 2019 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2019 MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

– Tänä vuonna saimme 33 korkeatasoista hakemusta, joista semifinaaliin tuomaroitiin 15 kilpailijaa ja yksi valittiin jatkoon villikorttikilpailun kautta sosiaalisessa mediassa. Semifinaalissa kokit toteuttavat karsinta-annoksensa kilpailukeittiöissä yleisön edessä suuren paineen alla. Finaalitehtävässä mitataan kilpailijoiden ammattiosaamista ja kädentaitoja monipuolisemmin ja laajemmin kuin koskaan aikaisemmin, kertoo kilpailujohtaja Heikki Liekola, keittiömestari ja Vuoden Kokki 2014.

– Kilpailut elävät ajassa kehittäen ravintola-alaa kokonaisuutena ja lisäten vuoropuhelua alan ammattilaisten, oppilaitosten, ruokaketjun ja avainsidosryhmien välillä. Kilpailemassa on upea joukko ammattilaisia, joista jokainen laittaa itsensä likoon tuoden oman intohimonsa kilpailuihin ja toimien esikuvina nuorille. Kilpailut toteutetaan monipuolisen yhteistyökumppaniverkoston kanssa osana suurta yleisötapahtumaa näyttäen millaista keittiö- ja palveluosaamista ravintoloissamme parhaimmillaan on Suomessa. Maineemme ruokamatkailumaana on kovassa kasvussa, iloitsee ELO-säätiön johtaja Bettina Lindfors.

Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat Messukeskus, Metos Oy Ab, HKScan Oyj, Valio Oy, Viking Line Oy ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.  Kilpailujen yhteistyökumppaneita ovat myös Ainoa Winery Oy, Arvo Kokkonen Oy, Aromi-lehti, Astiavuokraus Oy Jubilee, Diversey, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, MaRa ry, Meira, MTK ry, NORD-T, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland, Puljonki Oy, SLC ry, Vingruppen Finland ja Vitriini-lehti.

Lue lisää:
http://www.elo-saatio.fi/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija-2019-kilpailujen-semifinalistit-valittu-kilpailut-kaydaan-kevatmessuilla-huhtikuussa



aiheet: kotimainen ruoka