Takaisin Vuoden lähiruokateko 2019

Uutinen

Vuoden lähiruokateko 2019

13.02.2019

Lähiruoka& luomu -tapahtuma hakee sopivaa ehdokasta palkittavaksi Vuoden lähiruokateko -palkinnolla. Palkinnon voi saada henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt lähiruoan käyttöä ja tunnettuutta Suomessa. Palkinnonsaajaa voi ehdottaa 8.3. saakka tapahtuman nettisivuilla. Palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka& luomu –messuilla Helsingin Messukeskuksessa 4.4.2019. 

Tunnustuspalkinnon saajaksi voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa ehdokkaan verkkolomakkeella osoitteessa www.lahiruokaluomu.fi. Vuoden lähiruokateko -palkinnon tuomaristona toimii Lähiruoka& luomu -messujen suunnitteluryhmä puheenjohtajanaan lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä. 
 
Palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka& luomu -messuilla torstaina 4.4. Helsingin Messukeskuksessa. 2 000 euron arvoisen palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö. 
 
Vuoden lähiruokateko -palkinnon voi saada henkilö, yritys tai yhteisö, joka on raaka-ainevalinnoillaan vaikuttanut kestävän kehityksen mukaisen toiminnan toteutumiseen tai kehittänyt lähellä tuotettujen raaka-aineiden tuotevalikoimaa. Myös merkittävät markkinointi- tai viestintäteot lähiruoan puolesta voivat olla Vuoden lähiruokateko -palkinnon arvoisia. Palkintokriteerit esitellään kokonaisuudessaan tapahtuman nettisivuilla www.lahiruokaluomu.fi. 
 
Lähiruokateko-palkinnon ovat aiemmin saaneet Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt Helsingistä (2018), mikkeliläinen Otava Food Factory Oy (2017), Sodankylän kunnan ruokapalvelut (2016), Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013). 
 
Ehdota palkinnonsaajaa

#lähiruokaluomu2019