Takaisin MTK julkisti vaaliohjelmansa: Maaseutu tarjoaa vakautta ja kasvua 

Tiedote – Maaseudun edunvalvonta

MTK julkisti vaaliohjelmansa: Maaseutu tarjoaa vakautta ja kasvua 

01.03.2023

Kuluva vuosikymmen on eletty poikkeusaikaa. Kannamme huolta siitä, onko Suomi turvallinen ja sopeutumiskykyinen maailman murroksissa. Miten yhdistämme välttämättömän talouskasvun ja kestävämmän kehityksen vaatimukset? Kykenemmekö enää turvaamaan hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen? Maaseutu tarjoaa näihin huoliin ratkaisuja. MTK julkisti eduskuntavaalitavoitteensa ”Kymmenen teesiä elävälle Suomelle” keskiviikkona. 

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on vienyt Suomen ja muun Euroopan epävakaaseen ja arvaamattomaan aikaan. Myös seuraava eduskunta ja hallitus joutuvat MTK:n arvion mukaan tekemään työtään poikkeusaikana. 
 
-    Odotamme vaaleissa valittavilta päättäjiltä järkevää ja vastuullista elinkeino- ja ympäristöpolitiikkaa koko maalle. On luotava näkymä, joka kannustaa myös uusia yrittäjiä maa- ja metsätalouteen. Epävakaassa maailmassa Suomi tarvitsee turvallisuutta ja vakautta. Näitä maaseutu ja sen elinkeinot tuottavat, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila tiivistää järjestönsä vaalitavoitteita. 
 
MTK haluaa vaaliohjelmallaan edistää yhteiskunnan iskunkestävyyttä, reiluja ruokamarkkinoita, kannustavaa metsä- ja maatalouspolitiikkaa, uutta yrittäjyyttä sekä energiaomavaraisuutta. Hyvään hallintoon on myös panostettava. On uskallettava antaa valtaa alueille ja toisaalta vaikutettava aiempaa vahvemmin Suomelle keskeisiin EU-päätöksiin. 
 
-    Tulevan hallituksen on nähtävä maaseutu kasvun moottorina. Politiikan on muututtava mahdollisuuksien luojaksi. Hallituksella ja eduskunnalla on vastuu hakea yhdessä ratkaisuja niin kotimaassa, EU:ssa kuin kansainvälisilläkin kentillä, Marttila painottaa. 
 
MTK:n vaaliohjelma ”Kymmenen teesiä elävälle Suomelle” löytyy kokonaisuudessaan tästä linkistä: www.mtk.fi/eduskuntavaalit 
 
Lisätietoja: 
Juha Marttila, puheenjohtaja, MTK, 050 341 3167 
Jyrki Wallin, toiminnanjohtaja, MTK, 050 522 5207 


Juha Marttila

I puheenjohtaja

(yhteydenotto- ja tapaamispyynnöt ks. johdon assistentti Mirja Perttu)

+35820 413 2340

+35850 341 3167

Jyrki Wallin

toiminnanjohtaja

+35820 413 2307

+35850 522 5207