Takaisin Ilman yrittäjiä Suomi pysähtyisi – valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9. kiitetään yrittäjiä 

Tiedote – Maaseudun edunvalvonta

Ilman yrittäjiä Suomi pysähtyisi – valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9. kiitetään yrittäjiä 

05.09.2020

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään jälleen lauantaina 5.9.2020. Perinteisten tapahtumien sijaan tänä vuonna yrittäjien tekemästä työstä muistutetaan #sellainenonyrittäjä-kampanjalla. Se on kunnianosoitus yrittäjien sitkeydelle samalla kannustaen tavallisia suomalaisia kiittämään haluamiaan yrittäjiä. - - -  Yrittäjän päivän juhlavideo tästä.

Yrittäjän päivän kampanjan ensisijainen tavoite on nostaa yrittäjyyden arvostusta ja muistaa yrittäjiä rankan vuoden keskellä. Lisäksi kampanja pyrkii lisäämään tietoutta yrittämisestä, esittelemään yrittäjyyttä eri aloilla ja muistuttamaan yrittäjiä verkostoitumisen tärkeydestä. Kampanjan kohderyhmään kuuluvat kaikki suomalaiset. 
 
#sellainenonyrittäjä-kampanja esittelee neljän suomalaisen pienyrityksen tarinan ja muistuttaa meitä siitä, miten paljon yrittäjät tekevät työtä sen eteen, etteivät yhteiskunnan rattaat pysähdy.  
 
Kampanjavideossa valtiovallan puolesta yrittäjiä kiittää valtiovarainministeri Matti Vanhanen. Kampanja näkyy laajasti myös sosiaalisessa mediassa, jossa suomalaiset haastetaan kiittämään haluamaansa yrittäjää aihetunnisteen #sellainenonyrittäjä kera.  Yrittäjän päivän juhlavideo tästä.
 
Idea Yrittäjän päivästä syntyi 90-luvulla Suomen pahimman laman jälkimainingeissa. Nyt 23 vuotta myöhemmin, yrittäjyyden asema ja arvostus ovat nousseet, mutta olosuhteet ovat monille vaikeammat kuin koskaan. 
 
- Tänä vuonna moni yrittäjä on ollut kovilla ja monen yrityksen toiminta on koronapandemian takia vaakalaudalla. Nyt jos koskaan on syytä kiittää yrittäjiä heidän tekemästään työstä ja muistuttaa siitä, että yrittäjien ansiosta Suomessa on työpaikkoja ja verotuloja, summaa Yrittäjän päivä -säätiön puheenjohtaja, yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki. 
 

Yrittäjän päivän yhteistyöverkostoon kuuluvan MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila puolestaan toteaa, että yrittäjien sitkeyden lisäksi liiketoiminnan sujuminen vaatii myös yrittäjille myönteisiä olosuhteita ja asenneilmapiiriä. 
  
-  Selkeiden päätösten merkitys korostuu erityisesti haastavina aikoina. Toivoisin päättäjiltä määrätietoisia toimenpiteitä ja päätöksiä, joiden avulla yrittäjien epävarmuustekijöitä voitaisiin vähentää, sanoo Marttila.  
 
Laajemmin Yrittäjän päivästä sekä vuoden 2020 kampanjasta: https://yrittajanpaiva.fi/ sekä somesta #sellainenonyrittäjä #yrittäjänpäivä 
 
Yrittäjä on päivänsä ansainnut! 
 
Lisätiedot:  
Riitta Antinmäki, Yrittäjän päivä -säätiön puheenjohtaja, yrittäjäneuvos, 044 333 4645  
Juha Marttila, MTK:n puheenjohtaja, 050 341 3167 
Perttu Pyykkönen, edunvalvontajohtaja, 040 075 4928 
Marko Mäki-Hakola, elinkeinojohtaja, 040 502 6810 


Juha Marttila

I puheenjohtaja

(yhteydenotto- ja tapaamispyynnöt ks. johdon assistentti Mirja Perttu)

+35820 413 2340

+35850 341 3167

Perttu Pyykkönen

järjestötoiminnan johtaja

vastuualueen yleisjohto

+358 20 413 2520

+358 40 075 4928