Sisältöjulkaisija

angle-left null EU-parlamentin LULUCF-äänestys tunnusti kestävän metsätalouden hyödyt

Tiedote

EU-parlamentin LULUCF-äänestys tunnusti kestävän metsätalouden hyödyt

13.9.2017

MTK on tyytyväinen äänestystulokseen.

Euroopan parlamentti painottaa tänään äänestetyssä kannassaan vastuullista Pariisin sopimuksen toimeenpanoa. Metsissä tehdyn pitkäaikaisen ilmastotyön hyödyt ja tarve tuodaan selvästi esiin.

- Parlamentti ei salli jäsenvaltioiden metsien, eikä EU:n LULUCF kokonaisuuden muodostua päästölähteeksi. Hyväksytty kompromissi on lähempänä Pariisin sopimuksen kirjauksia ja sen tosiasiallista henkeä, kuin aikaisemmin esimerkiksi ympäristövaliokunnassa esillä olleet lainsäädäntömuotoilut, sanoo MTK:n asiantuntija Anssi Kainulainen.

MTK:n mielestä tänään parlamentissa hyväksytty kompromissi antaa rakentavat lähtökohdat jäsenvaltioiden edustajista koostuvan neuvoston, komission ja parlamentin jatkoneuvotteluihin.

- On suotavaa, että jäsenvaltioiden edustajat ja komissio tunnustavat parlamentin tavoin, että kestävällä metsätaloudella ja metsien hyödyntämisellä on keskeinen rooli vähäpäästöisen Euroopan Unionin rakentamisessa ja kansainvälisessä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, MTK muistuttaa.


Lisätietoja: asiantuntija Anssi Kainulainen p. 050 596 1541

Toiminnanjohtaja Antti Sahi p. 0400 804 496


Liittyvät sisällöt

Suositellut artikkelit

Euroopan ympäristöministerien neuvoston kokouksessa ei päästy sellaiseen yhteiseen näkemykseen, joka olisi ottanut Suomen metsätalouden riittävässä määrin huomioon. MTK muistuttaa, että yhtään biotalouden...