Takaisin Huoltovarmuutta ei voi tuoda – kotimainen ruoka on kriisiajan turva

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Huoltovarmuutta ei voi tuoda – kotimainen ruoka on kriisiajan turva

12.09.2022

Oman maan ruoka on kriisiajan henkivakuutus. Suomalaisen elintarvikehuollon vahvuuksia ovat korkea omavaraisuusaste sekä toimiva elintarvikeketju. Valtioneuvosto on linjannut, että toimiva elintarvikehuolto on yhteiskuntamme kriittistä tuotantoa, joka turvataan kaikissa oloissa.

Elintarvikehuoltomme selkärangan muodostavat kotimainen maatalous, nykyaikainen elintarviketeollisuus sekä tehokkaasti toimiva elintarvikejakelu ja kauppa. Elintarvikkeen matka tuotannosta kuluttajan lautaselle on monipolvinen prosessi. Koko ketjun ja logistiikan pitää toimia, jotta kuluttajat saavat tarvitsemansa elintarvikkeet poikkeusoloissakin.

Omissa käsissä oleva koko maan kattava monipuolinen ruuantuotanto turvaa ruokamarkkinoita myös poikkeusoloissa.

 



Markus Lassheikki

johtaja, strategia ja huoltovarmuus

+358 20 413 2481

+358 40 779 9680

Juha Lappalainen

tutkimuspäällikkö, maatalous

maatalouden tulo- ja rakennepolitiikka, EU:n ja kansalliset tuet, tilastot ja tutkimukset, maatalouspoliittinen aineisto

+358 20 413 2415

+358 40 546 6675

aiheet: ruokaturva, ruoka, huoltovarmuus, kotimainen ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, suomalainen ruoka, suomalainenruoka, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, ruokaaomastamaasta, tulevaisuudenruoka