null Huoltovarmuutta ei voi tuoda – kotimainen ruoka on kriisiajan turva

Uutinen – Kotimainen ruoka

Huoltovarmuutta ei voi tuoda – kotimainen ruoka on kriisiajan turva

12.9.2022

Oman maan ruoka on kriisiajan henkivakuutus. Suomalaisen elintarvikehuollon vahvuuksia ovat korkea omavaraisuusaste sekä toimiva elintarvikeketju. Valtioneuvosto on linjannut, että toimiva elintarvikehuolto on yhteiskuntamme kriittistä tuotantoa, joka turvataan kaikissa oloissa.

Elintarvikehuoltomme selkärangan muodostavat kotimainen maatalous, nykyaikainen elintarviketeollisuus sekä tehokkaasti toimiva elintarvikejakelu ja kauppa. Elintarvikkeen matka tuotannosta kuluttajan lautaselle on monipolvinen prosessi. Koko ketjun ja logistiikan pitää toimia, jotta kuluttajat saavat tarvitsemansa elintarvikkeet poikkeusoloissakin.

Omissa käsissä oleva koko maan kattava monipuolinen ruuantuotanto turvaa ruokamarkkinoita myös poikkeusoloissa.

 



Markus Lassheikki

kehitysjohtaja

+35820 413 2481

+35840 779 9680

Juha Lappalainen

tutkimuspäällikkö, politiikka

maatalouden tulo- ja rakennepolitiikka, EU:n ja kansalliset tuet, tilastot ja tutkimukset, maatalouspoliittinen aineisto

+35820 413 2415

+35840 546 6675

aiheet: ruokaturva, ruoka, huoltovarmuus, kotimainen ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, suomalainen ruoka, suomalainenruoka, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, ruokaaomastamaasta, tulevaisuudenruoka

Suositellut artikkelit

Hallitus sai torstaina valmiiksi esityksensä valtion ensi vuoden talousarvioksi. Budjettiesitys ei ratkaise päälle vyöryvää energiakriisiä seurauksineen. MTK painottaa, että kansallinen turvallisuus ja...

Pohjoismaiden tuottajajärjestöjen ja maatalousosuuskuntien yhteistyöelin NBC:n yleiskokous pidettiin Seinäjoella 17.-19.8.2022. NBC Presidiumiin osallistui Pohjoismaiden tuottajajärjestöjen johto sekä...

Suomalaiset viljelijät pystyvät turvaamaan maamme ruokaturvan, lisäämään tuotantoa ja menestymään...