Takaisin Ausderwildnis - Grüne Woche 2020

Uutinen

Ausderwildnis - Grüne Woche 2020

16.12.2019

Vuoden 2019 Grüne Woche -pääkumppanuus saa jatkoa tammikuussa 2020, kun Suomi on jälleen edustettuna messuilla. Suomalainen puhdas arktinen ruoka puhtaasta luonnosta ja Suomi rentouttavana elämys- ja luontomatkailumaana ovat nähtävillä hallissa 8.2 yhdessä muiden pohjoismaiden, Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa. Samasta hallista löytyy myös Viro ja Liettua. Vuonna 2019 kiinnostusta herättänyt konsepti Ausderwildnis, eli villistä luonnosta saa jatkoa myös tulevilla messuilla. Suomen messunäyttäytymistä Grüne Woche 2020 -messuilla on suunnitellut BusinessFinland, MTK, SLC, MMM ja Visit Finland. Vuoden 2020 pääkumppanina nähdään Kroatia. 

Messuilla on tammikuussakin maakuntaosastoja, jotka ovat koonneet paikallisia makuelämyksiä saman katon alle. Saimaan, Pohjois-Savon ja Kainuun sekä Pohjois-Pohjanmaan osastoilla on nähtävissä pienpanimoita, suomalaisia marjaviinejä, juustoja sekä marja- ja viljatuotteita. Mukana on maakuntaosastojen lisäksi laaja joukko yrityksiä, joista osa ensikertalaisia. Paikalla esittelemässä tuotteita tai palveluita mm. maaseutumatkailua edistävä Lomalaidun, hyönteisruokaa tarjoava nettikauppa Party Bugs ja muita yrityksiä kuten Polar Spring, Gold and Green Foods, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Kivikylän Kotipalvaamo Oy ja Poikain Parhaat. Koko yrityslista on nähtävissä osoitteessa https://www.ausderwildnis.fi/fi/naytteilleasettajat/

Osaston sydämenä toimii ravintola ja baari, jossa keskitytään paikallisten toimijoiden raaka-aineiden esilletuontiin ja menussa nähdään niin kalaa (erityisesti muikut), että sieniä ja marjoja. Suomen osaston ravintolaa vetää kokki Teemu Kaijanen (Vaiha ravintola) ja baaria pitää yhteisvoimin Lammin Sahti ja Team Blue. Lammin Sahti huolehtii oluttarjoilusta Pienet panimot, Suuret oluet konseptilla ja Team Blue tarjoilee puolestaan väkeviä suomalaisia juomia.

BusinessFinland järjestää 15.1 tapahtuman saksalaisille ammattiostajille, tukku- ja vähittäiskaupan sekä HoReCa alan ammattilaisille. Suomalaiset messuille osallistuvat yritykset pääsevät esittelemään tuotteitaan saksalaisille ostajille uuden suomalaisen ravintolan Savun tiloissa. Muiden järjestäjien ohella tilaisuutta isännöi Michelin tähdellä palkittu keittiömestari Sauli Kemppainen, joka on jo vuosia toiminut menestyksellä Berliinin ravintolamaailmassa. Ostajille tarjotaan illan aikana näyttävä suomalainen illallinen.

 

Seuraa messuja somessa #igw2020 #ausderwildnisHenrietta Dahlman

viestinnän asiantuntija

MTK Hankinnat

+358 20 413 2367

+358 40 920 9877

aiheet: mtk, vienti, messut, tapahtuma, ruokavienti, tapahtumat, elintarvikevienti, igw2020, igw, grünewoche, gruenewoche, ausderwildnis, villistäluonnosta, mtkry