Takaisin  Kaakao 

Resepti

 Kaakao 

Lämmin ja makea kaakao kuuluu talveen ja maistuu kaikille ulkoilun päätteeksi tai laskiaispullan kaverina herkkuhetkessä. Paras kaakao tehdään oikeasta suklaasta ja maidosta. Maitojen laajasta valikoimasta löytyy sopiva maku ja rasvaisuusaste kaikille, ja hyvin lämpimässä säilyvä UHT- käsitelty maito sopii erinomaisesti kaakaoon. Herkkukaakao valmistuu myös kaurajuomasta. Kasvipohjaisia tuotteitakin valikoidessa raaka-aineeltaan kotimaisen tuotteen tunnistat tutusta Hyvää Suomesta- merkistä. 

4 annosta 

  • 1 l maitoa tai kaurajuomaa 
  • 150 -200 g suklaata makusi mukaan, maitosuklaata, tummaa, valkosuklaata tai vaikkapa mintunmakuista 

Pilko suklaa paloiksi 

Kuumenna maito tai kaurajuoma paksupohjaisessa kattilassa kiehumispisteeseen 

Lisää suklaa nesteeseen, sekoita pohjaa myöten 

Kun suklaa on pääosin sulanut, vispaa seosta voimakkaammin, jotta se tasoittuu 

Jaa mukeihin tai pakkaa mukaan termospulloon 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: maito, reseptit, juoma, talvi, kaakao