Kaakao
Resepti
Kaakao
Lämmin ja makea kaakao kuuluu talveen ja maistuu kaikille ulkoilun päätteeksi tai laskiaispullan kaverina herkkuhetkessä. Paras kaakao tehdään oikeasta suklaasta ja maidosta. Maitojen laajasta valikoimasta löytyy sopiva maku ja rasvaisuusaste kaikille, ja hyvin lämpimässä säilyvä UHT- käsitelty maito sopii erinomaisesti kaakaoon. Herkkukaakao valmistuu myös kaurajuomasta. Kasvipohjaisia tuotteitakin valikoidessa raaka-aineeltaan kotimaisen tuotteen tunnistat tutusta Hyvää Suomesta- merkistä.
4 annosta
- 1 l maitoa tai kaurajuomaa
- 150 -200 g suklaata makusi mukaan, maitosuklaata, tummaa, valkosuklaata tai vaikkapa mintunmakuista
Pilko suklaa paloiksi
Kuumenna maito tai kaurajuoma paksupohjaisessa kattilassa kiehumispisteeseen
Lisää suklaa nesteeseen, sekoita pohjaa myöten
Kun suklaa on pääosin sulanut, vispaa seosta voimakkaammin, jotta se tasoittuu
Jaa mukeihin tai pakkaa mukaan termospulloon

Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: maito, reseptit, juoma, talvi, kaakao