Takaisin Kaali-lihakeitto 

Resepti

Kaali-lihakeitto 

Keitto on täydellinen syysruoka! Helppo valmistaa, maistuu kaikille, eikä pahastu uudelleen lämmityksestä. Syksyllä juuresvalikoima on parhaimmillaan, ja maukas liha kypsyy keitossa pehmeäksi. Kaalikeittoon sopii sian, naudan tai lampaan liha, nopea soppa valmistuu jauhelihasta. Keittoa kannattaa kerralla valmistaa iso kattilallinen, josta riittää syötävää usealle aterialle.  

8 annosta 

400 g porsaanpaistia tai -suikaleita, naudan suikalelihaa tai naudan ulko- tai kulmapaistia, lampaanpaistia tai lampaan tai naudan jauhelihaa 
1 pienehkö kaalinpää, noin 500 g 
2 porkkanaa 
2 sipulia 
1-2 palsternakkaa 
pala selleriä 
2 tl suolaa, 10 kpl kokonaisia mustapippureita, 2 rkl siirappia 
1 ruukku persiljaa tai ruohosipulia 

Ohje:

◾ jos käytät kokolihaa, kuutioi tai suikaloi liha sopiviksi paloiksi, poista enin rasva 
◾ ruskista liha pienessä määrässä öljyä kuumalla pannulla, lihaan saa tulla kunnolla väriä 
◾ valmistele kasvikset: suikaloi kaali, kuori ja pilko porkkana, sipuli, palsternakka ja selleri 
◾ siirrä kasvikset isoon kattilaan 
◾ jos käytät keittoon kokolihaa, lisää se kasvisten päälle, jauhelihan voit lisätä keittoon, kun kasvikset ovat kypsyneet noin 40 minuuttia 
◾ lisää kattilaan vettä niin, että ainekset peittyvät, mittaa joukkoon suola, siirappi ja pippurit 
◾ anna keiton kiehua tunnista puoleentoista, maistele, ja mausta lisää tarvittaessa 
◾ viimeistele ennen tarjoilua tuoreella yrttisilpulla



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: reseptit, kaalit, talvi, keitto, liharuoka