Takaisin Lähiruokapäivä 11.09.2021 - Vielä ehdit mukaan järjestäjäksi

Uutinen – Kotieläimet ja maito

Lähiruokapäivä 11.09.2021 - Vielä ehdit mukaan järjestäjäksi

18.08.2021

Oletko sinä lähiruuantuottaja? Maaseudun toimija? Tarjoamme kaikille kiinnostuneille  mahdollisuuden järjestää oma Lähiruokapäivän tapahtuma. Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruuan parissa. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajia, ruoka-alan ammattilaisia ja muita toimijoita aina yhdistyksiä ja seuroja myöten! 

Lähiruokapäivään on jo ilmoittautunut 110 tilaa, lähde mukaan sinäkin! Valtakunnallinen tempaus tunnettiin aiemmin nimellä Osta tilalta -päivä.  

Voit järjestää Lähiruokapäivän

  • yksin tai yhdessä esimerkiksi naapureiden kanssa
  • tarjoamalla kuluttajille mahdollisuuden ostaa tuotteitasi tapahtumapäivänä
  • pystyttämällä päiväksi kahvilan tai ravintolan
  • järjestämällä opastettuja kierroksia tai elämyskokemuksia vierailijoille
  • toteuttamalla näyttelyn (voit tuoda esiin historiaa, tuotteita ja esineitä.

Vain mielikuvituksesi on rajana!

Lähiruokapäivän nettisivuilla voit hyödyntää Lähiruokapäivän materiaaleja, kuten kuvia, logoja ja julisteita.  

Toimi näin:

1.    Rekisteröidy Lähiruokapäivä.fi -sivustolle käyttäjäksi. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus sivustolle edellisten vuosien tapahtumapäivistä, kirjaudu sisään.
2.    Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudu sisään sivustolle ja täytä ilmoittautumislomake tilastasi tai tapahtumastasi.
3.    Hyödynnä materiaalit.

Valtakunnallisesta Lähiruokapäivästä toivotaan muodostuvan koko Suomen juhlapäivä, joka on omistettu kotimaiselle ruuantuotannolle ja maaseudulle. Lähde siis mukaan!

Lähiruokapäivän nettisivut ja ilmoittautuminen täällä.  
Lähiruokapäivän materiaalit ja järjestäjän käsikirja täällä.

Tervetuloa mukaan Lähiruokapäivään, valtakunnalliseen suomalaisen ruuantuotannon ja maaseudun juhlapäivään!

Lisätietoja:

Kaija Stormbom, MTK, kaija.stormbom@mtk.fi, 040 8489559
Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi, 050 5240318

 



Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, satokausi, kasvikset, sadonkorjuu, kotimaisuus, suomalainen ruoka, kotimaiset kasvikset, kasvis, vihannes, sato, juures, juurikas, ruokakori, suomalaisuus, hyvää suomesta, osta tilalta, ostatilalta, osta tilalta päivä, lähiruokapäivä


Suositellut artikkelit

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jälleen 10.9.2022. Ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna!  Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille,...

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy? Muun muassa näihin...

Lauantaina 4.9.2021 juhlistetaan jo kolmatta suomalaisen ruoan päivää. Päivä kokoaa kaikki Ruokatiedon jäsenet ja Hyvää Suomesta -merkin käyttäjät sekä muut ruoka-alan toimijat ja kuluttajat yhdessä suomalaisen ruoan...

Ruokakoulu – Matskolan on kaksikielinen lasten päiväleiri, jota järjestävät suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset ympäri Suomea. Vuonna 2021 Ruokakouluja järjestetään kymmeniä ja tämän kesän teemana on lähiruoka.

Luottamus onnistuneen ruokaviennin kulmakiviä  Yhteistyössä MTK:n, Suomen Yrittäjien, Perheyritysten liiton ja viestintä- ja sisältötoimisto Pilgrimin kanssa järjestetty Luottamusaamu 29.4.2021 kokosi yhteen...