Takaisin Maito yhdistää Maailman maitopäivänä

Tiedote – Maatalous ja suomalainen ruoka

Maito yhdistää Maailman maitopäivänä

18.05.2020

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n organisoimaa Maailman maitopäivää vietetään maanantaina 1.6.2020. Suomessa tapahtuma huomioidaan valtakunnallisella #MaitoYhdistää -kampanjalla, joka kehottaa yhteiseen, virtuaaliseen maidonjuontihetkeen sosiaalisessa mediassa.

  • Haluamme pitää maidon esillä tärkeänä osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Maito ja ravitsevat maitotuotteet sopivat kaikenikäisille. #MaitoYhdistää -livelähetyksessä kohotamme maitomaljan monipuolisen elintarvikkeen kunniaksi, avaa MTK:n maitoasiamies Marjukka Manninen.
  • Maito on ravitsemuksellisesti todellista superruokaa. Maidossa on proteiinia, kalsiumia ja monia vitamiineja ja hivenaineita. Maito kuuluu suomalaiseen ruokakulttuuriin, ja maistuu kaikenikäisille. Olemme maidonjuojakansaa, ja näin ollen meillä on myös runsas valikoima erilaisia maitotuotteita ja - jalosteita. Näistä valikoimista löytyy varmasti maistuva ja terveellinen vaihtoehto arkeen ja herkutteluun, muistuttaa Manninen.

Maitopäivänä kymmenet maitotilat kertovat sosiaalisessa mediassa maitotilan päivittäisistä töistä ja toiminnoista. Kampanja kehottaa kuluttajia lähtemään mukaan seuraamaan, miten suomalaista maitoa tuotetaan.

  • ­Suomalainen maidontuotanto on maailman puhtainta ja vastuullisinta. Eläinten hyvinvointi on tuotannon perusedellytys ja nurmivaltainen ruokinta ympäristöystävällistä. Suomalaisen maidon hiilijalanjälki on varsin kilpailukykyinen vastaaviin elintarvikkeisiin verrattuna, muistuttaa Maitoyrittäjät ry:n puheenjohtaja, ähtäriläinen maidontuottaja Juha Kantoniemi.

#MaitoYhdistää -kampanja toteutetaan sosiaalisen median eri kanavissa, joissa yleisö pääsee osallistumaan lähettämällä kuvia ja videoita omista maidonjuontihetkistään. Virallinen maidonjuontihetki ja livelähetykset toteutetaan Maailman maitopäivänä ma 1.6. klo 17.00.

Kampanjan ovat ideoineet yhteistyössä MTK, Maitoyrittäjät ry ja Ruokatieto Yhdistys ry.

Lisätietoja:
MTK, maitoasiamies Marjukka Manninen, puh. 050 533 8924, marjukka.manninen@mtk.fi
Maitoyrittäjät ry, toiminnanjohtaja Henna Mero, puh. 040 589 6202, henna.mero@maitoyrittajat.fi
#WorldMilkDay #EnjoyDairy #MaitoYhdistää


Marjukka Mattio

asiantuntija, maitoasiamies

maito, maitovaliokunnan sihteeri, maitovaltuuskunnan asiamies

+358 50 533 8924