Takaisin Osta tilalta! -päivä 14.9.2019 - vielä voit ilmoittautua

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Osta tilalta! -päivä 14.9.2019 - vielä voit ilmoittautua

03.09.2019

Lähituottajat myyvät tuotteitaan tiloilta suoraan kuluttajille Osta tilalta! -päivänä 14.9.2019. Samalla järjestettävä Makumatka maalle -teemapäivä kutsuu kävijät tutustumaan maaseudun matkailuyritysten tarinoihin. Katso mukana olevat tilat: https://ostatilalta.fi/hae-tiloja/kartalla/.

Osta tilalta -päivä kannustaa suomalaisia tuottajia järjestämään avoimien päivän tilallaan tai puutarhassaan. Tarkoitus on tavoittaa uusia ja vanhoja asiakkaita sekä markkinoida omaa tilaa ja tuotteita.

Vuosittain tapahtumaan osallistuu yli 200 ruuan tuottajaa ja tiloilla vierailee tuhansia kiinnostuneita kuluttajia. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni maaseudun yritys lähtisi mukaan avoimien ovien päivään. Kävijät haluavat tukea paikallista yrittäjää, kuulla tuotetarinoita ja tuntea ruuan alkuperän.

Miten mukaan?

Ruuan ja muiden maaseudun tuotteiden tuottajat, kotipuutarhurit, maaseudun matkailuyritykset ja esimerkiksi kalastajat voivat ilmoittautua mukaan https://ostatilalta.fi -sivustolla. Tapahtumasivustolta kävijät löytävät helposti kaikki mukaan ilmoittautuneet tilat. Tällä hetkellä tapahtumaan on ilmoittautunut 136 ruuan tuottajaa Suomen jokaisesta maakunnasta. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä ja jatkuu tapahtumapäivään 14.9.2019 saakka. Mitä aiemmin päättää osallistua, sitä laajemmin ehtii markkinoida ja valmistautua tapahtumaan.  

Kaikki ruuan tuottajat ympäri Suomea voivat järjestää Osta tilalta -tapahtuman tiloillaan. Suosittuja käyntikohteita ovat olleet myös ne, joissa lähinaapuruston tuottajat ovat järjestäneet yhdessä tapahtuman ja keskittäneet markkinointityön. Kotipuutarhuritkin voivat myydä esimerkiksi omia omenoita tai kalastajat saalistaan pihapiireissään. Tapahtumaan voi ilmoittautua, vaikkei yleensä myisikään tuotteita suoraan kuluttajille

Ruokatuottajien ja -yritysten lisäksi kutsumme mukaan myös maaseudun matkailuyritykset ja muut kiinnostuneet tuottajat. Myyntiin kelpaa siis myös esimerkiksi eläinten villa tai nahat, sekä oman tilan ruoka-annokset.

Osta tilalta! -materiaaleja ja nimeä saavat tuottajat käyttää vapaasti myös omiin avointen ovien päiviinsä.

#ostatilalta
#köpavbonden

Katso myös:

Lomalaidun:
https://www.lomalaidun.fi/ajankohtaista/osta-tilalta-paiva-ja-makumatka-maalle-14-9-2019/

Matka Maalle:
https://www.matkamaalle.fi/makumatka-maalle-osta-tilalta/

SMMY:
https://www.smmy.fi/uutiset/osta-tilalta-paiva-ja-makumatka-maalle-14-9-2019/