Takaisin  Pehmoinen puuro 

Resepti

 Pehmoinen puuro 

Puuro on superruokaa – edullista, kotimaista ja herkullista. Puuroa voi muunnella ja maustaa loputtomasti, ja perinteisen aamupalan lisäksi puuro sopii sopivilla lisukkeilla kevyeksi lounaaksi, päivälliseksi tai iltapalaksi. Kotimaisissa viljoissa on runsaasti valinnanvaraa, ja valikoima on kattava myös luomutuotteissa. Astetta paremmalta kaurapuuro maistuu, kun hiutaleet saavat pehmetä yön yli nesteessä – tuloksena on herkullisen pehmeä ja kuohkea puuro. Kokeile puuroa kauran lisäksi rohkeasti muistakin hiutaleista! 

4 dl isoja, höyryttämättömiä kaurahiutaleita 
1 l nestettä, maitoa tai kaurajuomaa 
½ tl suolaa 

◾ Mittaa illalla kattilaan hiutaleet ja haluamasi neste, sekoita, peitä kannella ja laita jääkaappiin yön ajaksi 
◾ Aamulla lisää seokseen suola, ja sekoita tasaiseksi 
◾ Kiehauta puuro tavalliseen tapaan, muutama minuutti, kunnes se paksuuntuu 
◾ Tarjoile marjojen, hillon, mehukeiton tai voisilmän kanssa 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kaura, välipala, reseptit, puuro, kotimaiset viljat, aamupala