null Puheenjohtaja Eerikki Viljanen MTK:n kevätvaltuuskunnan kokouksessa: Kasvu syntyy ja tulee aina maalta

Tiedote

Puheenjohtaja Eerikki Viljanen MTK:n kevätvaltuuskunnan kokouksessa: Kasvu syntyy ja tulee aina maalta

17.4.2019

– Yhteiskunnan rakennemuutos ja polarisaatio haastavat järjestömme, valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen sanoi avauspuheessaan. Järjestömme on vahva ja vakaa, ja otamme kaupungistumisen haasteen vastaan. Maalla ovat uusiutuvan, kestävän kasvun eväät ja kaikki menestymisen avaimet. Jäsentemme kykyä hiilensidontaan ei voi sivuuttaa, Viljanen korosti.

Elinkeinoelämän kannalta elämme tärkeitä aikoja, eurovaalit ja Suomen EU-puheenjohtajuus ovat ovella, Viljanen totesi. MTK on valmistellut hallitusohjelmatavoitteita, joista hän nosti esille seuraavat kolme: toimiva infrastruktuuri, vakaa toimintaympäristö ja lisää rahaa ruokaketjuun. MTK:n EU-vaaliohjelma julkaistaan pääsiäisen jälkeen.

Valtuuskunnan puheenjohtajana vuonna 2019 valittiin jatkamaan Eerikki Viljanen. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Tiina Linnainmaa. Toisen varapuheenjohtajan paikasta äänestettiin MTK-Kuhmon puheenjohtajan Eija Komulaisen ja MHY-Koillismaan puheenjohtajan Matti Alatalon välillä. Valituksi tuli Alatalo 66 äänellä.

MTK:n valtuuskunta kokoontui 17.4.2019 Hanasaaressa Espoossa. Edellisenä päivänä valtuuskunta kokoontui seminaariin, jossa kuultiin muun muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän yleispoliittinen selonteko.

Lisätietoja:
valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen, puh. 050 525 2727


aiheet: valtuuskunta

Suositellut artikkelit

MTK:n valtuuskunta kokoontuu 17.4.2019 Hanasaaressa Espoossa. Kokous aloitettiin jo 16.4. valtuuskunnan seminaarilla.