Purjo-perunasosekeitto
Resepti
Purjo-perunasosekeitto
Vieläkö joku tekee purjo-perunasosekeittoa? Tämän reseptin luettua haluat varmasti tehdä!
Purjo-perunasosekeitto on klassikko, joka ansaitsee paikkansa jokaisessa kodissa. Keitto valmistuu helposti ja nopeasti edullisista kotimaisista raaka-aineista ja maistuu aina hyvältä – eli täydellinen resepti.
Keiton päälle sekoitetaan yrttinen lehtipersiljasmetana, joka tuo ihanaa täyteläisyyttä ja kermaisuutta keiton makuun. Lisäksi viimeistelimme keiton mallasleipäkrutongeilla: eli kuutioimme leipäviipaleet, pyöritimme ne kevyesti öljyssä ja paahdoimme hetken 150 asteisessa uunissa.
Purjo-perunasosekeitto
4–6 henkilölle
Valmistusaika: 20 + 20 minuuttia
Keitto:
1 (n. 200 g) kotimainen purjo
6 kpl (n. 450 g) kotimaisia jauhoisia perunoita
1 (n. 100 g) kotimainen sipuli
3 kpl kotimaisia valkosipulinkynsiä
1 kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria
vettä
Lehtipersiljasmetana:
1 prk (120 g) smetanaa
3 rkl ranskankermaa
6 kpl lehtipersiljan oksia hienonnettuna
suolaa ja pippuria
Lisäksi:
leipäkrutonkeja
Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuori ja lohko perunat sekä sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kasvikset sekä kasvisliemikuutio kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä noin 15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta kasvikset tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Jos nestettä on paljon, älä lisää sitä kaikkea kerralla, ettei keitosta tule liian ohutta.
Kaada keitto puhtaaseen kattilaan, lisää ruokakerma ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lämmitä uudestaan ja tarjoile.
Tarjoile keiton kanssa lehtipersiljasmetanaa: sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria. Lusikoi smetanaa pieni lusikallinen keiton päälle.
Voit halutessasi viimeistellä keiton myös leipäkrutongeilla: voit ostaa krutongit valmiina tai paahtaa niitä itse uunissa tai pannulla. Mallasleipäkrutongit maistuvat erityisen hyvin purjo-perunasosekeiton kanssa.
Resepti: Satokausikalenteri
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Kaija Stormbom
viestinnän asiantuntija
maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka
+358 20 413 2385
+358 40 848 9559
aiheet: reseptit