Ruuan omavaraisuusaste Suomessa
Artikkeli – Maatalous ja suomalainen ruoka
Ruuan omavaraisuusaste Suomessa
01.10.2025
Ruuan omavaraisuusaste lasketaan tuotannon ja kulutuksen perusteella, ja se vaihtelee suuresti tuoteryhmän mukaan. Yleisimpien elintarvikkeiden osalta omavaraisuusaste on korkea, joskin hedelmät laskevat omavaraisuusastetta huomattavasti.
Ruuan omavaraisuusaste tuoteryhmittäin (2024). Lähde: Kotimaisen tuotannon osuus kulutuksesta, Luonnonvarakeskus.
Lisätietoja:
Kotimaisen tuotannon suhde kulutukseen (Luke)
- Kaikki tilastot mtk.fissä
-
- Elintarvikemarkkinan arvo Suomessa?
Juha Lappalainen
tutkimuspäällikkö, maatalous
maatalouden tulo- ja rakennepolitiikka, EU:n ja kansalliset tuet, tilastot ja tutkimukset, maatalouspoliittinen aineisto
+358 20 413 2415
+358 40 546 6675
Sofia Tuisku
viestinnän asiantuntija
verkkoviestintä
+358 50 406 2226
aiheet: tilastot
Ajankohtaista
1
09.12.2025
MTK on tyytyväinen siihen, että maa- ja metsätalousvaliokunta tarjoaa ratkaisut suurpeto-ongelmiin
2
09.12.2025
MTK:n uudet metsätilastot tarjoavat tarkkaa markkinatietoa metsänomistajille
3
09.12.2025
Puumarkkinakatsaus: Metsäteollisuuden tuotemarkkinoiden vaikutukset heijastuvat puukauppaan
4
05.12.2025
Kokkikerhossa herää kysymyksiä lähiruuasta, tuottajat vastaavat
5
05.12.2025
Anna lahja, joka tuo jouluna toivoa ja muuttaa elämää!
6
05.12.2025
Aito joulukuusi on ympäristöteko – muovikuusilla merkittävä hiilijalanjälki
7
05.12.2025
Matkalla Kasvuun 2026 – vuoden energisin startti maaseutumatkailulle!
8
02.12.2025
MTK:n Tiainen Äänekoskella: Uuden aluehallinnon on tuettava maaseudun elinvoimaa ja yrittämistä
9
01.12.2025
Hevosala muutoksessa: Hevosyrittäjäpäivä 2025 pureutui sääntelyyn, talouteen ja uusiin ratkaisuihin
10
01.12.2025
METSO-ohjelman rahoitusta on korotettava – valtion vastuu säilytettävä