Takaisin Ruuan omavaraisuusaste Suomessa

Artikkeli – Maatalous ja suomalainen ruoka

Ruuan omavaraisuusaste Suomessa

01.10.2025

Ruuan omavaraisuusaste lasketaan tuotannon ja kulutuksen perusteella, ja se vaihtelee suuresti tuoteryhmän mukaan. Yleisimpien elintarvikkeiden osalta omavaraisuusaste on korkea, joskin hedelmät laskevat omavaraisuusastetta huomattavasti. 

Ruuan omavaraisuusaste tuoteryhmittäin (2024). Lähde: Kotimaisen tuotannon osuus kulutuksesta, Luonnonvarakeskus.

 

Lisätietoja:

Kotimaisen tuotannon suhde kulutukseen (Luke)

 


Juha Lappalainen

tutkimuspäällikkö, maatalous

maatalouden tulo- ja rakennepolitiikka, EU:n ja kansalliset tuet, tilastot ja tutkimukset, maatalouspoliittinen aineisto

+358 20 413 2415

+358 40 546 6675

Sofia Tuisku

viestinnän asiantuntija

verkkoviestintä

+358 50 406 2226

aiheet: tilastot