null Suomalaisen ruoan päivä on 4.9.2019 – ja joka päivä!

Uutinen – Kotimainen ruoka

Suomalaisen ruoan päivä on 4.9.2019 – ja joka päivä!

3.9.2019

Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – siksi Suomalaisen ruoan päivä on juhlapäivä! Juhlapäivän resepti on mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä suomalaista ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Sitten vain nauttimaan oman maan parhaista antimista.

Kuva: Ruokatieto Yhdistys
Kuva: Ruokatieto Yhdistys

Maailman ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2019 – ja sinut on kutsuttu mukaan! Suomalainen ruoka ansaitsee oman juhlansa, sillä se on puhdasta ja terveellistä, vastuullisesti tuotettua ja perustuu pohjoisen luontomme upeuteen. Suomalainen ruoka on tulevaisuudessakin vastaus sekä nykyisiin että tuleviin haasteisiin. Tämän päivän ruokakeskustelun kuumat perunat, ekologisuus ja eettisyys, ovat luoneet lukemattomia kehitysprojekteja ja tuoteinnovaatioita. Suomalaisessa ruoassa yhdistyvät sekä perinteet että trendikkyys.

Kotimaisen elintarvikkeen tunnistat Hyvää Suomesta -merkistä. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta ja ruoan tekijät sekä tuotantoketju tunnetaan. Valinnanvaraa on paljon, sillä ruokakaupoissa on tarjolla jopa 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta 330:lta eri valmistajalta. Hyvää Suomesta -tuoteperhe kasvaa ja elää ajassa, sillä uusia tuotteita syntyy koko ajan.

Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Hyvää Suomesta -merkki, yhdessä yli 300:n kotimaisen ruoan valmistajan kanssa, joiden tuotteille kotimaisuuden takaava merkki on myönnetty. MTK on mukana mahdollistamassa tapahtumaa muiden toimijoiden kanssa.

Tiesithän, että MTK:n jäsenenä saat alkuperämerkin käyttöoikeuden jäsenetuhintaan? MTK:n ja SLC:n jäsenet saavat 50 %:n alennuksen Hyvää Suomesta -merkkiin oikeuttavan Ruokatiedon alimmasta jäsenmaksusta. Vuoden 2019 jäsenetuhinta on 145€/vuosi. 

Virallisen Facebook-tapahtuman löydät täältä. Suomalaisen ruoan päivän kehyksen voit lisätä Facebook-profiilikuvaasi täältä. Seuraamalla aihetunnisteita #suomalaisenruoanpäivä ja #hyvääsuomesta löydät suomalaista ruokaa juhlistavia julkaisuja. 

 

Lue lisää:Suositellut artikkelit

Pääsiäinen katkaisee talven selän, ja silloin nautitaan herkuista perheen kesken. Pitkän paaston jälkeen liha, kerma, rahka, voi sekä munat ovat itseoikeutettuja herkkujen raaka-aineita. Pääsiäisen yhteys...

Heikki Laaksonen, Laaksosen tila, Marttila, Varsinais-Suomi  

Samuel Jussila, Jussilan tilan, Janakkkala, Kanta-Häme

4

29.08.2019

Peruna pellolta sipsipussiin

29.08.2019

Risto Tilus, Iso-Tiluksen tila, Himanka, Kalajoki 

5

27.08.2019

Laatumaidon matka alkaa tilalta

27.08.2019

Kaisa Huttunen, Aittomäen maitotila Kiuruvesi, Pohjois-Savo