Takaisin Tutustu maatalouden uusiin innovaatioihin – esillä myös BRANCHES-hankkeen seminaarissa 

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Tutustu maatalouden uusiin innovaatioihin – esillä myös BRANCHES-hankkeen seminaarissa 

03.11.2023

BRANCHES-hankkeen sivuille on julkaistu uusia tiivistelmätekstejä erityisesti maatalouden tuoreista teknologisista ratkaisuista. Hankkeen seminaari biotalouden uusista ratkaisuista järjestetään 29.11. klo 9.00-11.30, missä esitellään tuoreita maa- ja metsätalousalan innovaatioita sekä kustannustehokkaita teknologioita, niin Suomesta kuin muualtakin Euroopasta. Tervetuloa kuulemaan alan huippuosaajien puheenvuoroja! 

KiertoaSuomesta.fi on biopohjaisten sivuvirtojen markkinapaikka 

KiertoaSuomesta.fi on kauppapaikka, joka auttaa biopohjaisten sivuvirtojen myyjiä ja ostajia löytämään toisensa. Pääkohderyhminä ovat sivuvirtoja tuottavat maa- ja metsätalouden sekä elintarviketeollisuuden yritykset ja raaka-aineita käyttävä teollisuus sekä julkinen sektori. KiertoaSuomesta.fi -tiivistelmä 

Tritom -datanvälityspalvelu 

Tritom on datan välityspalvelu kaikille ruokaketjun toimijoille. Palvelun tarkoitus on hyödyntää alkutuotannossa tuotettua dataa automatisoinnin avulla. Dataa kerätään tiloilla nykyään valtava määrä eri antureiden ja järjestelmien kautta, jota hyödynnetään kuitenkin vain vähän. Tiivistelmässä on mukana myös esimerkki Yield Systems Oy:stä, joka hyödyntää toiminnassaan Tritom-palvelua. 
Tritom -tiivistelmä 

ManPas -laite hygienisoi lannan vain muutamassa päivässä 

ManPas on lannan hygienisointilaite, joka lämpökäsittelee lannan 70 asteessa sen mikrobien hajotustoiminnasta syntyvää lämpöä hyödyntäen. Prosessi täyttää EU:n lannan hygienisointivaatimuksen. Käsittelyn jälkeen lannassa ei ole enää tautiriskiä tai itämiskykyisiä rikkakasvien siemeniä. Hygienisoitua lantaa voi hyödyntää maanparannusaineena tai kuivikkeena talleilla ja navetoissa.   
Manpas -tiivistelmä 

Muut hankkeen tiivistelmätekstit biotalousalan uusista innovaatioista löytyvät BRANCHES -hankkeen sivuilta täältä

Päätösseminaari biotalouden uusista ratkaisuista 29.11. - ilmoittaudu mukaan

Tule kuulemaan lisää maa- ja metsätalouden uusista ratkaisuista hybridiseminaariin 29.11.2023 klo 9-11.30 MTK:n kokoustiloihin Simonkadulle tai mukaan etäyhteyksin. Seminaarin teemana on ’’Biotalouden uudet ratkaisut: Miten parhaat käytänteet hyödynnetään?’’. Tilaisuudessa esitellään maa- ja metsätalouden parhaita käytänteitä Suomesta ja muualta Euroopasta. Mukana on esityksiä alan uusista teknologioista sekä bioenergian ja biokiertotalouden tuoreista innovaatioista. Nora Berglund

hanketyöntekijä

TREASoURcE, KiertoaSuomesta.fi, kiertotalous, biopohjaiset sivu- ja jätevirrat

+358 50 577 3827

Kalle Karttunen

tutkimuspäällikkö

+358 44 373 9377

aiheet: branches