null Pirstaleinen ruokavienti strategiseksi toiminnaksi – haaveko vain?

Uutinen – Hanke

Pirstaleinen ruokavienti strategiseksi toiminnaksi – haaveko vain?

1.9.2020

Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apusen Seisova pöytä -pamfletissa peruskysymys kuuluu, onko Suomen nykyinen, pirstaleinen ruokavienti kehitettävissä strategiseksi toiminnaksi. Vai onko se kenties vain turha haave, jonka rikkovat pohjoisen ilmaston ja alkutuotannon realiteetit? 

MTK:n vientijohtaja Thimjos Ninioksen mukaan Apunen tuo pamfletissaan hyvin esiin juuri niitä seikkoja, joita MTK:n RuoKasvu-hankkeessakin on puitu:
-    Kuinka ruualle rakennetaan lisäarvoa? 
-    Miten ruuan lisäarvosta saadaan parempi hinta? 
-    Kuinka uskaltaisimme viedä ruokaa ja ottaa tuotteista se hinta mikä pitääkin? 
-    Kuinka toimisimme strategisesti eikä niin, että tehdään kuten on aina ennenkin tehty?

Ninioksen mielestä ruokaviennillä pitää olla erityisesti valmius uudistua. 

- Mukavuudenhalu ei ruokavientiin sovi - eikä muiden syyttely, neuvoo Ninios.

- Jos valittaa heikosta kannattavuudesta, ei pidä miettiä, miksi jokin asia ei onnistu, vaan kuinka se saadaan onnistumaan. 

Ninios kehuu myös suomalaista antibioottivapaata tuotantoa ja kehottaa tätä tietoa myös ihmisille jakamaan. 

- Ei kaupassa myydä erikseen antibioottivapaata ja antibiootillista ruokaa. Ihmisille pitäisi saada tietoon, mitä lastemme terveydelle merkitsee, että ruuan tuotantoketju on antibioottivapaa.



aiheet: ruoka, vienti, ruokasvu, ruokavienti, antibiootti, papunen, pamfletti

Suositellut artikkelit

Elintarvikkeiden vientipolku on julkisten vienninedistämisen ja kansainvälistymispalveluiden äärelle konkreettisesti ohjaava verkko-opas. Se auttaa yritystä löytämään oikeat Team Finland -palvelut oikeaan aikaan...

2

26.03.2021

Luottamusaamu 2021

26.03.2021

Tervetuloa webinaariin torstaina 12.11.2020 klo 12.30 - 14.00.  Kauppasopimusten hyödyntämisellä ja kaupanesteiden välttämisellä voi olla merkittävä vaikutus...

Ovatko tavoitteesi korkealla? Haluatko saada oman alkutuotantosi startup-yrityksen käyntiin ja maailmalle? Jos vastasit kyllä, älä missaa tätä: Maailman suurin startup-yritysten...

Miten ruokavienti sujuu koronapandemian aikana? Kysymykseen vastaa MTK:n vientijohtaja Thimjos Ninios.

Pohjoisuus tuo ruuantuotantoomme runsaasti vahvuustekijöitä. Arktinen ruoka on erityislaatuista, sillä se kasvaa vaativissa luonnonolosuhteissa. Lyhyt, kiihkeä ja valoisa kesä sekä talven pakkaset ja routa...

Suomalainen ruoka ja maaseutumatkailu olivat laajasti esillä Berliinin Grüne Woche -ruokamessuilla 17.-26.1.2020. Osastolla on mm. tarjolla nyhtökauraa, alkoholijuomia, marjavalmisteita kuten hilloja, mehuja ja...