Takaisin BRANCHES-hankkeessa tapahtuu!

Uutinen – Kasvinviljely

BRANCHES-hankkeessa tapahtuu!

24.02.2023

BRANCHES-hankkeessa on maaliskuussa tulossa kaksi tilaisuutta:

14.3. on Rovaniemellä työpajaseminaari metsäbiotalouden strategian luomiseksi.  
22.3. järjestetään monipuolinen webinaaritilaisuus nurmituotannosta. 
Lisäksi BRANCHES-sivustolla on avoinna ideakilpailu, johon voi ilmoittaa biotaloutta edistävän innovatiivisen keksinnön. Voittaja palkitaan. 
Tervetuloa osallistumaan tapahtumiin sekä kilpailuun!

Työpajaseminaari: Pohjois-Suomen metsäbiotalouden edistäminen, Rovaniemi 14.3.2023 

Kansainvälisen BRANCHES-hankkeen viimeinen toimintavuosi lähti vuodenvaihteessa käyntiin ja kevät on lähtenyt vilkkaasti käyntiin projektin osalta. MTK on järjestämässä vuoden ensimmäistä tapahtumaa: Metsäbiotalouden edistäminen Pohjois-Suomessa 14.3.2023 Rovaniemellä.

Työpajaseminaarin tavoitteena on luoda konkreettisia suunnitelmia Pohjois-Suomen potentiaalin hyödyntämiseksi ja mahdollisten uhkien välttämiseksi. Seminaarissa on mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä paneelikeskustelu aluekehityksen ajankohtaisista aiheista. Kärkiteemana on eri maankäyttömuotojen yhteensovittaminen.  

Tuleva työpajaseminaari on jatkoa edelliselle työpajalle, jonka MTK järjesti huhtikuussa 2022. Tuolloin tavoitteena oli keskittyä metsäbiotalouden nykytilaan ja tulevaisuuteen Pohjois-Suomessa. Tänä vuonna työpajassa jatketaan viime vuonna syntynyttä SWOT-analyysia, jossa tunnistettiin alueen vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. Tänä vuonna työpaja menee askeleen pidemmälle, kun tunnistettuja tekijöitä apuna käyttäen kehitetään strategiaa metsäbiotalouden edistämiseksi alueella.

Työpajaseminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen tästä linkistä. 


Webinaari nurmituotantoon liittyvistä mahdollisuuksista: Nurmesta bisnestä kasvitilalle 22.3.2023 

Webinaarin tavoitteena on tuoda esiin nurmituotannon mahdollisuuksia erityisesti kasvintuotantotiloille. Tilaisuus tuo kattavasti esiin eri ansaintamalleja ja hyötyjä, joita tiloille on nurmituotannosta.

Nurmi on monipuolinen ja hyödyllinen. Tilan viljelykierrossa oleva nurmi hyödyttää maan kasvukuntoa ja se antaa monipuolisemmat suunnitteluvaihtoehdot peltojen viljelyyn. Webinaarissa myös käsitellään nurmen myyntiä biokaasulaitokselle, rehuvalmistajalle sekä hiilikrediiteiksi.

Tilaisuudessa on alan asiantuntijoiden puheenvuoroja. Mukana ovat Jukka Rantala MTK:sta, Maarit Kari ProAgriasta sekä Birgitta Vainio-Mattila Maa- ja metsätalousministeriöstä.

Yrityspuheenvuorot pitävät Esko Rissanen nurmia hyödyntävän biokaasulaitoksen näkökulmasta ja Risto Uusitalo Golden Fieldsiltä. Webinaariin on varattu aikaa yhteiselle keskustelulle ja kysymyksille.

Webinaarin toteuttavat yhteistyössä neljä eri hanketta. Mukana ovat MTK Keskusliitto, MTK-Satakunta, MTK-Pohjois-Savo, MTK-Keski-Suomi sekä ProAgria Keski-Suomi.

Webinaarin tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen tästä linkistä. 


Ideakilpailu biotaloutta edistäville innovaatioille

BRANCHES on tiedonvälityshanke, jonka tavoitteena on edistää biotaloutta ja maaseudun kehittämistä sekä lisätä kustannustehokkaiden uusien teknologioiden käyttöönottoa. Hankkeessa on jälleen auki ideakilpailu, jonka tarkoituksena on tehdä innovatiivisia uusia teknologioita, käytänteitä ja työtapoja paremmin tunnetuiksi sekä edistää tiedonvaihtoa ja verkostoitumista biotalousalalla.

Kilpailu myös vastaa hankkeenkin tavoitteeseen parantaa resurssitehokkuutta. Jos sinulla on biotalouden arvoketjuihin tai teknologioihin liittyvä uusi kone tai laite, uusi toimintatapa tai muuten vain loistava idea, jonka haluat jakaa meidän kanssamme, osallistu kilpailuun.

Ideakilpailun voittaja palkitaan kansallisessa hankkeen loppuseminaarissa.
Kilpailuaika on 20.1.2023-20.3.2023.Tarkemmat ohjeet osallistumiseen löytyy täältä.Kalle Karttunen

tutkimuspäällikkö

+358 44 373 9377

Nora Berglund

hanketyöntekijä

TREASoURcE ja BRANCHES -hankkeet

+358 50 577 3827

aiheet: biotalous, hanke, branches