Takaisin Eläinten hyvinvointikampanjan toinen aalto starttasi

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Eläinten hyvinvointikampanjan toinen aalto starttasi

26.10.2021

MTK, lihatalot ja maitovaltuuskunta jatkavat kampanjointiaan tuotantoeläinten hyvinvoinnista. Ensimmäinen aalto toteutettiin viime keväänä, ja uusi aalto laitettiin liikkeelle 25.10. Tiivis kampanja kestää kolme viikkoa.  

Viime kevään tavoin myös tämä kampanja kohdistetaan perheellisiin, 25-54 vuotiaisiin kaupunkilaisnaisiin. Lisäksi mainontaa kohdistetaan myös päättäjiin. Nettisivujen materiaaliin on lisätty kohta Eläinten hyvinvointilain etenemisestä sekä tuottajien haasteellisesta taloudellisesta tilanteesta nyt. Eläinten hyvinvoinnista pidetään kiinni kaikin keinoin vaikeinakin aikoina. 

Kanavina toimivat Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, SmartClipin videoverkosto sekä natiivimainonta. Kampanjan toteutuksesta vastaa sisältömarkkinointitoimisto Dingle yhdessä videotuotantoyhtiö Cocoan kanssa. 

Tuottaja avainroolissa hyvinvoinnin varmistajana

Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen on olennainen osa suomalaisten maataloustuottajien ammattitaitoa. Kun eläimet voivat hyvin, tuloksena on laadukasta ja turvallista ruokaa. Suomalaiset tuottajat ovat sitoutuneita työhönsä ja alansa ammattilaisia. 

Suomessa ei  typistetä sikojen saparoita eikä lintujen nokkia toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa, joissa nämä toimenpiteet ovat edelleen sallittuja. Suomessa eläinlääkkeitä käytetään vain todettujen sairauksien hoitoon. Eläimille ei anneta antibiootteja sairauksien ennaltaehkäisyyn. 

Tulokset kertovat tuottajien tekemästä hyvästä työstä. Broilereiden hyvinvoinnin mittarina käytetään niiden jalkapohjien terveyttä. Lehmien hyvä terveys taas näkyy erinomaisena maidon laatuna. 

Tuottajien taloudellinen tilanne on nyt kuitenkin haastava. Eläinten hyvinvointi on kuitenkin tiloille aina ykkösasia, ja valitsemalla kotimaista ruokaa voit osaltasi auttaa suomalaista ruuantuotantoa selviämään vaikeista ajoista.

Kampanjan materiaali

Kampanjamateriaaleina toimivat pitkät ja lyhyet videot, kuvamateriaali faktanostoineen, nettisivut ja artikkelit. 

Voit katsoa kampanjan päävideon (45 s) täällä.


Myös lyhyet versiot pitkästä videosta ovat osa kampanja-aineistoa:

Maito 15 s täällä.
Laatua lautaselle 15 s täällä.  
Jäljitettävyys 15 s täällä.  
Possu 15 s täällä.

Kampanjan nettisivuston pääsivu täällä
Pääsivulta polku artikkeleihin ja faktaosioon: 
Artikkeli, Pelto-Mattilan maitotila täällä 
Artikkeli, Heikolan sikatila täällä.   
Faktoja tuotantoeläinten hyvinvoinnista täällä.  

------------

Lisätietoja:

Mari Lukkariniemi, 
liha-asiantuntija
lihavaliokunnan, sika-, siipikarjanliha- ja kananmunaverkoston sihteeri
+35840 171 9070

Marjukka Mattio, maitoasiamies
maito, maitovaliokunnan sihteeri, maitovaltuuskunnan asiamies
+35850 533 8924

Saara Patama, asiantuntija
nauta- ja lammasasiat, rehuasiat
+35844 0539 285



Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: eläinten hyvinvointi, maito, maatalous, maidontuotanto, naudanlihantuotanto, sianlihantuotanto, kotieläintalous, kotieläintuotanto, broilerintuotanto, eläinten hyvinvointilaki, eläintenhyvinvointi, hyvinvointilaki, tuotantoeläinten hyvinvointi, lampaanlihantuotanto