null Eurooppa-foorumi hybriditapahtumana 25.–27.8.2021 Turussa - MTK mukana

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

Eurooppa-foorumi hybriditapahtumana 25.–27.8.2021 Turussa - MTK mukana

10.6.2021

Neljättä kertaa järjestettävä Eurooppa-foorumi järjestetään hybriditapahtumana elokuun viimeisellä viikolla 25.–27.8.2021 Turussa. Suuri yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan verkon välityksellä. Foorumin kolme tapahtumapäivää on jaettu tieteen, talouden ja politiikan teemapäiviin. MTK järjestää perjantaina keskustelutilaisuuden ”MTK – 30 vuotta tuloksellista EU-edunvalvontaa Brysselissä”.

Tapahtuman keskusteluissa korostuvat tänä vuonna EU:n ja Suomen muutos. Puhujiksi Turkuun saapuu muun muassa ministereitä, europarlamentaarikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita. 

Tiedepäivä keskiviikkona 25.8. 

Eurooppa-foorumin 25.8. tiedepäivän ohjelmaosuuksissa käydään Turun yliopiston ja Åbo Akademin johdolla keskusteluja muun muassa tekoälystä, rokotteista ja infokuplista. 

Talouspäivä torstaina 26.8.

26.8. ohjelmassa on muun muassa talousfoorumi, suuri Eurokeskustelu, liikennepolitiikan seminaari ja Turun ilmastofoorumi. 

Politiikkapäivä perjantaina 27.8.

27.8. politiikkapäivän keskustelun avaavat puheenvuoroillaan pääministeri Sanna Marin ja puoluejohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho. Luvassa on myös keskustelua vihreästä siirtymästä, digitalisaatiosta ja EU:n globaalista roolista. 

Eduskunnan suuren valiokunnan kuulemisessa sekä Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa seminaarissa ovat tarkastelussa muun muassa EU:n transatlanttiset suhteet, Kiina-suhteet ja Venäjä-suhteet.

Eurooppa-foorumissa mukana MTK

MTK järjestää perjantaina klo 13 keskustelutilaisuuden ”MTK – 30 vuotta tuloksellista EU-edunvalvontaa Brysselissä”. Alustajina muun muassa väitöskirjatutkija Salla Mikkonen ja lehdistöneuvonantaja Euroopan parlamentin EPP-ryhmässä toimiva Pete Pakarinen. Täydennämme ohjelmaa piakkoin. Tilaisuuden juontaa MTK:n Brysselin toimiston johtaja Hanna Leiponen-Syyrakki. Paikkana  Turun Kaupunginteatterin lämpiö.

Eurooppa-foorumin 2021 koko ohjelma aikatauluineen täällä
#eurooppafoorumi #europeforum Tiina Perho

johdon erityisavustaja, johtokunnan ja johtoryhmän sihteeri

+35820 413 2334

+358500 741 532

aiheet: politiikka, talous, kansainvälinen toiminta, vastuullisuus, eurooppafoorumi, eurooppa-foorumi, eurooppa, kansainvälisyys, tiede, talouspolitiikka

Suositellut artikkelit

Turun Eurooppa-foorumissa tapaavat poliittiset...

MTK järjesti paneelikeskustelun toista kertaa järjestetyssä Turun Eurooppa-foorumissa perjantaina 30.8. Keskustelussa puhuttivat erityisesti kauppapolitiikan muutokset ja EU:n kyky toimia uudessa tilanteessa....