Takaisin Ruokaa omasta maasta -merkki kotimaisuusviestin tueksi

Artikkeli – Jäsenyys

Ruokaa omasta maasta -merkki kotimaisuusviestin tueksi

02.12.2019

MTK:n jäsenenä saat Suomen arvostetuimman alkuperämerkin käyttöoikeuden jäsenetuhintaan. MTK:n ja SLC:n jäsenet saavat 50 % alennuksen Hyvää Suomesta -merkkiin oikeuttavan Ruokatiedon alimmasta jäsenmaksusta. 290 €/vuosi, josta jäsenetuhinta MTK:n ja SLC:n jäsenille on 145 €/vuosi.

Hyvää Suomesta -merkki takaa raaka-aineen alkuperän

Hyvää Suomesta -merkkiä saa käyttää tuotepakkaukseen tai etikettiin painettuna alkuperämerkintänä elintarvikkeessa, jonka myyntiin tuleva lopputuote on valmistettu Suomessa ja jonka raaka-aineesta vähintään 75 % on suomalaista. Kuitenkin lihan, maidon, kananmunan ja kalan sekä yhden raaka-aineen tuotteen on oltava tuotteessa 100-prosenttisesti suomalaista.

Hyvää Suomesta -merkin käyttöä auditoidaan

Merkin käyttö edellyttää myös, että viranomaisten elintarvikevalmistukselle asettamat vaatimukset täyttyvät. Vuosittaisella käyttöoikeusmaksulla merkkiä voi käyttää kaikissa niissä tuotteissa, joissa Hyvää Suomesta -merkin kriteerit täyttyvät. MTK:n ja SLC:n jäsenet saavat alennusta hinnasta. Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset auditoidaan käytön alkaessa ja sen jälkeen noin kolmen vuoden välein.

Hae Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeutta

Merkin käyttöoikeutta haetaan Ruokatieto Yhdistys ry:ltä.

Hyvää Suomesta -liput ja -banderollit

MTK:n, SLC:n ja Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenten on mahdollista tilata Ruokaa omasta maasta -lippuja ja -banderolleja.

Lisää aiheesta

Suomalaisen ruoan päivän materiaalit

MTK-liitot ja yhdistykset voivat hyödyntää SRP materiaaleja omassa viestin

aiheet: viestintä ja yhteydet