Takaisin Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu

Tiedote – Maatalous ja suomalainen ruoka

Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu

13.03.2020

Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki). Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa ja kolmaneksi Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki. Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Joona Finni ja kolmanneksi Jeremias Salonen

Vuoden Kokki 2020 palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, Messukeskus Helsinki. 

– Oikein helpottunut ja onnellinen olo. Olin viime vuonna hopeasijalla, nyt kaikki muu olisi ollut pettymys. Odotan edustusvuodelta paljon uusia kokemuksia, että pääsen tekemään sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt ruoan parissa. Kiitos työnantajlle kaikesta tuesta!”, sanoo Lari Helenius.

Vuoden Tarjoilija 2020 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Halmetoja, Mara ry. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.

– Helpottunut ja iloinen olo, ei oikein muuten voi kuvailla. Olen kilpaillut jo Perhon Liiketalousopiston aikana sekä kansainvälisesti, viime vuonna olin PM-kilpailuissa. Näissä kilpailuissa olen saavuttanut aiemmin hopean ja pronssin. Tulevalta edustusvuodelta odotan yhteistyökumppanuutta, oikeastaan haluan vain aloittaa!, kommentoi Christian Angelov.

Vuoden Kokki 2020 finaalin tulokset:

Vuoden Kokki: Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 1329/1710
Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa, 1265/1710
Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki, 1238/1710
Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 1215/1710
Kim Päivästö, Ravintola Demo, Helsinki, 1202/1710
Kozeen Shiwan, I AM, Helsinki, 1173/1710
Niko Suomalainen,  Ravintola Olo, Helsinki, 1002/1710
Turo Väärti Ravintola Juuri, Helsinki, 985/1710
Maksimipisteet: 1710 p.

Vuoden Tarjoilija 2020 finaalin tulokset:

Vuoden Tarjoilija: Christian Angelov 81,66 / 110
Joona Finni, 74,01 / 110
Jeremias Salonen, 69,94 / 110
Otto Kämppi,  64,02 / 110
Tiia Hänninen, 58,50 / 110
Anu Kärki, 57,75 / 110
Milla Nordlund, 53,88 / 110
Maksimipisteet: 110 p.


Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Oyj, ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Yhteistyökumppaneita ovat Ainoa Winery Oy, Jubilee Oy, Decanter, E.Ahlström Oy, Haaga-Helia, Diversey Suomi Oy, Laurea, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, Oksasen Puutarha Oy, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki, Ruokatieto Yhdistys ry / Hyvää Suomesta, SLC ry ja Vitriini-lehti.

 
Vuoden Kokki
www.vuodenkokki.fi
Facebook ja Instagram @vuodenkokki #vuodenkokki #ruokakulttuuri #gastrohelsinki

Vuoden Tarjoilija
www.vuodentarjoilija.fi
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija #vuodentarjoilija #juomakulttuuri #gastrohelsinki

Kuvat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 kuvapankki:
https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157713011942033 
Kuvaajana Santeri Stenvall / ELO-säätiö
 
ELO-säätiö
www.elo-saatio.fi

Bettina Lindfors (haastattelupyynnöt)
Toimitusjohtaja
ELO Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
+ 358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi
@BettinaLIndfors