Takaisin Mediakutsu: Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija tutustuvat Varsinais-Suomen saariston maatalousyrittäjiin ja ruoantuotantoon 12.-13.8.

Tiedote – Maatalous ja suomalainen ruoka

Mediakutsu: Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija tutustuvat Varsinais-Suomen saariston maatalousyrittäjiin ja ruoantuotantoon 12.-13.8.

07.08.2019

Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen ja Vuoden Tarjoilija 2019 Heidi Martikainen vierailevat 12.–13. elokuuta maatiloilla Varsinais-Suomen saaristossa ja tutustuvat maatalousyrittäjiin ja ruoan alkuperään. Median edustajat kutsutaan osallistumaan maatilavierailuihin sekä lounastamaan ja keskustelemaan ruoantuottajien ja ravintola-alan huippuammattilaisten kanssa.

Maatilaretken monipuoliset tutustumiskohteet sijaitsevat Kemiönsaarella, Paraisilla, Korppoossa ja Nauvossa. Retkipäivien aikana tutustutaan saaristoalueen ruoantuotantoon mm. kasvinviljelyyn, tuotantoeläimiin ja niiden kasvatuksen sekä kotimaisiin juomiin. Tarkempaa tietoa maatilakohteista löytyy päiväkohtaisesta ohjelmasta. 

Maataloustuottajien, kokkien ja tarjoilijoiden yhteistyön kautta yhdistyvät kestävä ruoantuotanto ja kestävä gastronomia. Kokit ja tarjoilijat ovat myös avainhenkilöitä keskustelussa vastuullisista tuotantotavoista, kotimaisen ruoan arvostuksesta ja kestävän ruokakulttuurin edistämisestä. Maatilaretki toteutetaan tuottajajärjestöjen MTK:n ja SLC:n sekä ELO-säätiön yhteistyönä. 

Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija –kilpailut käytiin huhtikuussa Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden Kokki 2019 -kilpailun voitti Mikko Kaukonen (Food Camp Finland, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailun voitti Heidi Martikainen (ravintola Savoy, Helsinki). Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa.  

Tervetuloa tutustumaan Varsinais-Suomen saariston monipuoliseen ruoantuotantoon yhdessä ruoka-alan huippujen kanssa! 

 

Ohjelma 


Aika: 12.-13.8.2019  
Paikka: Varsinais-Suomen saaristo (mm. Kemiönsaari, Parainen ja Nauvo) 


Päivä 1: maanantai 12. elokuuta

11.00 Tilavierailu Anders Abrahamssonin tilalla Rosendal, jossa viljellään jäävuorisalaattia, kukkakaalta, parsakaalta, kesäkurpitsaa, vesimelonia ja kurkkua sekä viljaa
Kullas Gård, Rosendal Östra 50 B, 25860 BJÖRKBODA (Kemiönsaari)

12.00 Tilavierailu Oscar Ekholmin tilalla Nyborg gård, jossa viljellään perunaa, sipulia, parsaa, mansikkaa, valkosipulia ja tilliä.
http://bonde.slc.fi/nyborg/
Nyborg gård, Skinnarvikvägen 188, 25860 BJÖRKBODA (Kemiönsaari)

13.00 Taxivene Grunnesta Paraisten porttiin

13.30 Lounas, Paraisten portti 
Paraisten Portti, Atuntie 1025, 21600 PARAINEN

14.20 Taksivenekuljetus Paraisten portista Sorpo Herefordille

14.30 Tilavierailu Johan ja Nina Hermanssonin nautakarjatilalla Sorpo Hereford, jossa vastuullisesti ja eettisesti kasvatetaan lihakarjaa ja tuotetaan tilan omia lihatuotteita 
https://www.facebook.com/sorpohereford/
Sorpo Hereford, Sorpovägen 167, 21600 PARGAS

15.45 Taksivenekuljetus Heisalaan

16.00-17.00 Tilavierailu Toni Rahkosen omenatilalla Heisalan saarella ja tutustuminen 
omenatuotteisiin ja -juomiin, joita tuotetaan yhteistyössä Skärgårdscider-yhtiön kanssa
https://www.facebook.com/Rahkosen-Hedelmätarha-315340835148724/ 
https://www.facebook.com/Skärgårdscider-521898964852210/ 
Toni Rahkonen, Heisalavägen 320, 21600 PARGAS (Parainen)

 

Päivä 2: tiistai 13. elokuuta

9.00 Tilavierailu Sverker ja Anette Blombergin maitotilalla Vestergård Nauvossa, jossa perhe tuottaa maitoa Länsimaidolle (Valio) 
Vestergård, Andtbölevägen 76, 21670 PÄRNÄS (Parainen)

10.30-12.30 Tilavierailu ja lounas Kirsi ja Greger Anderssonin lammastilalla Korsnäs 
Östergård Nauvossa, jossa luonnonlaitumilla laiduntavien karitsoiden 
lihaa myydään mm. suoramyyntinä. Valmistamme yhdessä lounasta mm. 
lammasmaksasta.
http://www.avoinmaaseutu.fi/tilat/lammastila-sheepfarm-nagu-korsnas-ostergard  
https://www.facebook.com/saaristolammas  

Korsnäs Östergård, Korsnäsvägen 33, 21670 PÄRNÄS (Parainen) 
 

Varusteet ja ruokailu 

Säänmukainen pukeutuminen ja kävelyä varten mukavat jalkineet. Mikäli noudatat erityisruokavaliota, kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä. 

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Vahvista osallistumisesi 9.8.2019 mennessä: 

Viestintäpäällikkö Mia Wikström, SLC, p. 050 355 3213, mia.wikstrom@slc.fi 

Aluepäällikkö Terhi Löfstedt, MTK Varsinais-Suomi, p. 0400 294 123, terhi.lofstedt@mtk.fi  

 

Lisätietoa Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kilpailuista: 

 

Tervetuloa! 

 

Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC (https://slc.fi)
Maa ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK (https://www.mtk.fi)
ELO-säätiö, Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut (http://www.elo-saatio.fi)