Takaisin Suomen suurin luomukampanja käynnistyy

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Suomen suurin luomukampanja käynnistyy

01.10.2020

Kaikkien aikojen Suomen suurin luomukampanja käynnistyy 1.10.2020 ja jatkuu vuoteen 2022 asti. Kampanjan tavoitteena on lisätä luomun kulutusta ja parantaa EU:n luomumerkin tunnettuutta ja sen merkityksen ymmärtämistä. Kampanja näkyy TV:ssä, videopalveluissa ja sosiaalisessa mediassa. Ensi vuonna se jalkautuu myös kauppakeskuksiin maistattamaan luomua kuluttajille. 

Kampanja osuu otolliseen ajankohtaan, sillä kiinnostus luomua kohtaan on entisestään vahvistunut koronapandemian myötä. Yhä useampi suomalainen ostaa luomua ja myös tunnistaa EU:n luomumerkin.  

Kantar TNS:n tekemän kyselyn mukaan suomalaisista reilu kolmannes ostaa luomutuotteita vähintään kerran viikossa ja vajaa kolmannes vähintään kerran kuukaudessa. Suurin muutos vuodentakaiseen on se, että luomusta piittaamattomien kuluttajien osuus on tippunut puoleen. Nyt vain viisi prosenttia suomalaisista ei osta luomua lainkaan. Noin viidennes suomalaisista ilmoittaa kiinnostuksensa luomuruokaa kohtaan lisääntyneen koronapandemian myötä. 

Tutkimuksesta kävi ilmi myös se, että kymmenvuotias EU:n lehtimerkki on noussut suomalaisten parhaiten tuntemaksi luomun tunnukseksi. Reilu kolmannes suomalaista tunnistaa sen varmasti ja lähes saman verran olettaa sen luomun tunnukseksi. Kyselyyn vastasi 1185 aikuista suomalaista ja se tehtiin syyskuun alkupuolella. 

Pääosin EU:n rahoittama kampanja

Kampanjan kokonaisbudjetti on noin 1,4 miljoonaan euroa, josta lähes miljoona tulee EU:lta ja loput Pro Luomun jäseniltä. Luomukampanja on ensimmäinen hanke Suomessa, joka on saanut rahoituksen vuonna 2015 uudistuneesta EU:n menekinedistämisen järjestelmästä.

Kampanjan toteuttaa Pro Luomu ry kumppaninaan mainostoimisto Ryhmä Creative Agency. 

Kampanjan sivut täälläKaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Johanna Andersson

asiantuntija, hevostalous ja luomu

perhevapaalla

+358 20 413 2477

+358 40 824 5522

aiheet: luomutuotanto, luomu, luomukampanja